gastro postao
Želite li skratiti vrijeme pripreme, preskočite dio s pečenjem jela u pećnici
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 844
Potrebno vam je
- 350 g špageti
- 180 g tuna, konz. u ulju
- 1 žlica peršin, list
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 3 žlica vrhnje za kuhanje
- 40 g maslac, slani
- 150 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 50 g parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Očistite poriluk, operite ga i narežite na kolutove. Rastopite maslac u tavi. Dodajte poriluk te pustite da omekša. Začinite solju i paprom pa dodajte mlijeko te kuhajte uz povremeno miješanje.
- Dodajte usitnjenu tunu ocijeđenu od ulja i nekoliko žlica vrhnja. Miješajte nekoliko minuta. kad umak postane dovoljno gust, isključite štednjak.
- Špagete kuhajte u loncu punom kipuće slane vode. Skuhajte ih "al dente" i stavite u tavu s porilukom i tunom, dodajte parmezan te dobro ocijedite. Tjesteninu stavite na veću alu-foliju, pospite peršinom i dobro zatvorite. Pecite nekoliko minuta u pećnici koju ste zagrijali na 180°C.
Želite li skratiti vrijeme pripreme, preskočite dio s pečenjem jela u pećnici
Izvor Skuhatćute