U našim se krajevima tradicionalno peku u komadu, u pećnici u vlastitom soku i masnoći. Krumpir je najčešći prilog jer štedi vrijeme pripreme. Na pola pečenja, ubacite ga u zdjelu s rebrima. Uz rebarca se odlično slažu i drugi prilozi; kiseli kupus, riža, tjestenina, pečene čičoke i drugo povrće. Marinirate li meso s kolutićima luka, mrkve i paprike, ne bacajte povrće, već ga pred kraj pečenja ubacite u posudu s mesom. Kako je dovoljno masno, dodaje se malo i gotovo nikakva masnoća, a tijekom pečenja prelijevajte ga sokom od pečenja.
Svinjsko meso traži jače začine, pa je rebra najbolje preko noći držati u marinadi ili barem natrljati raznim suhim začinima i ostaviti nekoliko sati prije pečenja na hladnome. Marinade će mu dati posebnu aromu, sočnost i mekoću. U marinadu ubacite i kapljicu alkohola, ruma, vina, suhog šerija, prošeka ili piva, ovisno o drugim začinima i načinu pripreme. On će pomoći da se svi sastojci iz marinade bolje prožmu i upiju u meso.
Uz neobičnu marinadu, maštovitost, med i 'nove' začine, od jednostavnih rebara možete pripremiti senzacionalan obrok. Već pečena rebra možete glazirati, a glazura neka bude od slatkih sastojaka: pasiranih jabuka, narančinog soka, meda, marmelade, aromatičnog octa i kečapa. Glatkim umakom premažite rebra, te ih kratko zapecite dok ne postanu ljepljiva. Pikantnost umaku će dati worcehster umak i čili. Kako bi rebra bila još sočnija, a pečeno meso mekano da se gotovo odvaja od rebara, marinirajte rebra sušenim začinima i uljem, pa ih zamotajte u aluminijsku foliju.
U loncu skuhajte bijelo vino, aromatični ocat, worchester umak, dodajte med i protisnuti češnjak, stavite na vatru i kad umak zavrije, zalijte njime rebra u foliji. Zatvorite i pecite meso u zagrijanoj pećnici oko sat i pol. Prebacite meso iz folije na lim za pečenje, sokove od pečenja skuhajte dok se umak ne reducira, pa još jednom njime premažite rebra, te zapecite dok ne dobijete sjajnu glazuru. Pripremate li marinirana rebra na kineski način, ubacite u marinadu soja umak i đumbir, te pecite poklopljena u pećnici ili stavite u posudu za kuhanje na pari te kuhajte nad vodom koja lagano ključa.
Rebarca zatim prepržite u woku zajedno s marinadom i povrćem po želji. Rebra možete ispeći na tavi, pa ih dovršiti u pećnici s pripremljenim umakom od rajčica, maslina, luka i parmezana. Pečete li rebra bez prethodnog mariniranja, probajte ih staviti u vruću vodu tako da je koža prekrivena tekućinom, te je parite dok ne omekša. Zatim zarežite kožu u razmacima od jednog centimetara, utrljajte sol, kim i začine, prelijte kipućim uljem i pecite u pećnici podlijevajući vlastitim sokom.