Lisnato tijeto se udara, a ne valja
Radite li domaće lisnato tijesto, pripazite da ga ne valjate kao što to činite s drugim vrstama tijesta. Umjesto uobičajenog valjanja, uzmite valjak te laganim i nježnim pokretima tucite lisnato tijesto dok ne bude stanjeno do debljine koja vam je potrebna za recept.
Svježi đumbir čuvajte na hladnom
Korijen svježeg đumbira dulje vrijeme održite svježim tako da ga čuvate na hladnome mjestu, ali ne u hladnjaku jer će se osušiti.
Med kao glazura za slatka peciva
Kako biste na domaćem kruhu ili pecivu dobili blistavu, slatku glazuru, trebat će vam med. Med dobro ugrijte te njime premažite pekarske proizvode prije nego što ćete ih staviti peći. Kad budu gotovi, bit će sjajni, slatki i ukusni.
Kolač ispunjen grožđicama
Kako grožđice u kolaču ne bi pale na dno, prije upotrebe ih kratko operite u vodi, dobro osušite i na kratko uvaljajte u malo brašna. Tako će se lakše razdijeliti u tijestu te će u gotovom kolaču biti bolje raspoređene.
Cvijeće u salati mora biti svježe
Koristite li se za salatu cvijećem, sve do trenutka upotrebe držite ga zatovoreno u vrećici u hladnjaku. Osvježiti ga možete uranjanjem u ledenu vodu.