02. svibnja 2016.

Uz ove savjete postat ćete majstor u kuhinji

lisnato
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pratite li ove trikove i savjete postat ćete pravi majstor u svojoj kuhinji

Lisnato tijeto se udara, a ne valja

Radite li domaće lisnato tijesto, pripazite da ga ne valjate kao što to činite s drugim vrstama tijesta. Umjesto uobičajenog valjanja, uzmite valjak te laganim i nježnim pokretima tucite lisnato tijesto dok ne bude stanjeno do debljine koja vam je potrebna za recept.

Svježi đumbir čuvajte na hladnom

Korijen svježeg đumbira dulje vrijeme održite svježim tako da ga čuvate na hladnome mjestu, ali ne u hladnjaku jer će se osušiti

Kako prepoznati pravi med? | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Med kao glazura za slatka peciva

Kako biste na domaćem kruhu ili pecivu dobili blistavu, slatku glazuru, trebat će vam med. Med dobro ugrijte te njime premažite pekarske proizvode prije nego što ćete ih staviti peći. Kad budu gotovi, bit će sjajni, slatki i ukusni. 

Kolač ispunjen grožđicama

Kako grožđice u kolaču ne bi pale na dno, prije upotrebe ih kratko operite u vodi, dobro osušite i na kratko uvaljajte u malo brašna. Tako će se lakše razdijeliti u tijestu te će u gotovom kolaču biti bolje raspoređene. 

Cvijeće u salati mora biti svježe

Koristite li se za salatu cvijećem, sve do trenutka upotrebe držite ga zatovoreno u vrećici u hladnjaku. Osvježiti ga možete uranjanjem u ledenu vodu

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.