22. veljače 2016.

Zapečeni krumpir s Kranjskim kobasicama

Zapečeni-krumpir
Danijel Berković/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir je sve samo ne dosadna namirnica. Može ga se pripremati na bezbroj načina. Evo samo jednog od njih!

Francuski krumpir smo malo podebljali s Kranjskom kobasicom i pretvorili ga iz priloga u glavno jelo.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 50 g kranjskih kobasica
  • 200 g luka
  • 300 g mrkve
  • 1 dl ulja
  • sol
  • sitno narezani peršin

Priprema:

  1. Očišćeni krumpir narezati se na tanke kriške.
  2. Na tanko narezati i luk, mrkvu i kranjske kobasice. Dodati malo ulja, soli te se sve dobro izmiješati.
  3. Narezane kobasice i povrće posložiti u namašćenu tepsiju.
  4. Zagrijati pećnicu te kobasice i povrće peći 50 minuta na 190°C. Kad krumpir omekša - jelo je gotovo.
  5. Po njemu posuti sitno narezani peršin.

Napomena: u ovu kombinaciju može ići svaka vrsta povrća, a po želji se može dodati i slatka crvena paprika. 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • masatera 12:36 25. Studeni 2015.

    50 g kranjske kobasice je cca jedna kranjska, možda bi trebalo staviti bar 300 g ?