Cimet ove slastice čini još boljima...

Unsplash+ Zimi obožavamo slastice s cimetom
Ne možemo zamisliti ove hladne dane bez mirisa cimeta koji se širi iz kuhinje. Zato smo i pripremili ovaj popis odličnih slastica koje trebaš isprobati u prosincu.
Vidi originalni članak

Cimet je topao i aromatičan začin koji dodatno naglašava slatkoću drugih namirnica. Lako ga je upariti i s drugim začinima, kao što su anis, kardamom i klinčić. Odlično pristaje uz voće, poput jabuka i krušaka, savršen je dodatak slatkim pecivima, ali često se kombinira i s crvenim mesom. 

Dostupan je u dvije varijante, u štapićima, komadima kore koji dugo zadržavaju okus, i u prahu. Cimet u prahu je praktičan, osobito kada su slastice u pitanju, ali puno će brže izgubiti intenzitet. Kupuj ga u malim količinama, čuvaj u zatvorenoj posudici na tamnom i hladnom mjestu i upotrijebi u roku od 6 mjeseci. 

 

gotovo za tren! Kako napraviti pumpkin spice kod kuće

 

Ako si obožavatelj ovog aromatičnog začina, isprobaj jedan od ova četiri recepta, ovisno o tome koliko slobodnog vremena imaš i koliko te vesele kulinarski eksperimenti. U svakom slučaju, na popisu ćeš naći ponešto i za lijene dane, ali i za trenutke kada te ponese inspiracija i baš želiš obući pregaču i zasukati rukave. U slast!

 Cimet rolice s borovnicama

Zvijezda cimet rolica je, logično, cimet. Međutim, u ovom receptu mjesto dijeli s ukusnim nadjevom od borovnica. Ova dva sastojka savršeno se nadopunjuju i savršeno mirišu.

Dobra vijest je da u ovom hitu s cimetom možeš uživati čak 2 dana!

 

dizano tijesto Još bolje cimet rolice s voćnim iznenađenjem

 

Crumble s kruškama

Prva prednost crumblea s kruškama i pekanima jest to što je gotov za tren, a druga to što će ti tijekom pečenja zamirisati cijelu kuhinju. Osim krušaka, glavni "krivac" za divan miris (i još bolji okus) je upravo nezaobilazni cimet. 

 

jesenski gušti Crumble od kruške zamirisat će tvoj dom!

 

Donuts iz pećnice

Jabuke i cimet su s razlogom jedna od najpopularnijih kombinacija tijekom jeseni i zime. Savršeno se nadopunjuju i u ovom brzom receptu za donuts iz pećnice. Osim što je u tijestu pozamašna količina cimeta, još tople ih trebaš uvaljati u mješavinu šećera i cimeta. Savršen odabir za vikend!

 

pola sata posla Donuts iz pećnice s tajnim sastojkom

 

Vafli s cimetom

Jutra uz predobre vafle s cimetom, šalica kave ili čaja, topla dekica... Ovo je naša zamisao savršenog početka dana. Vafli su najbrža i najjednostavnija stavka na ovom popisu, ali su podjednako ukusni i mirisni kao i svi prethodni prijedlozi. Nećeš pogriješiti ako ih samo pospeš šećerom u prahu, ali žlica tučenog vrhnja će dobro doći, baš kao i voćni preljev ili čokoladni sirup. 

 

dobar početak blagdana Zamiriši dom slasnim vaflima s cimetom

 

Posjeti Gastro.hr