Hrskavi popečci od oslića s mirisom timijana

Anshu A/Unsplash Popečci od oslića
Popečci od ribe su odlično glavno jelo, ali i brzi međuobrok. A ovi popečci od oslića, hrskavi izvana i pahuljasto meki iznutra, su za prste polizati
Vidi originalni članak

Petak je dan kada uživamo u ribljim specijalitetima, ali nemamo uvijek vremena pripremati ih cijelo popodne. U takvim trenutcima zalogaji poput ovih popečaka od oslića su ukusno rješenje. Za pripremu ti treba samo par sastojaka, a u okusu će uživati svi, čak i oni najmlađi. 

 

Forking Croatia Fish and chips - najhrskaviji spoj koji ćete ikad isprobati

 

Popečci od oslića

Sastojci:

  • 500 g oslića
  • 2 šnite kruha
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 1/2 limuna
  • nekoliko grančica timijana
  • maslinovo ulje
  • krušne mrvice
  • papar 
  • sol 

Postupak:

  1. U lonac stavi ribu, limun narezan na ploške i grančicu timijana te prelij vodom. Ribu kuhaj pet minuta nakon što voda prokuha i ostavi u vodi dok pripremaš ostale sastojke. 
  2. Mlijeko zagrij i u njemu namoči kruh. Kruh procijedi i nakidaj ga na komadiće u drugu posudu. 
  3. Na kruh dodaj ribu očišćenu od kosti, jaje i sitno nasjeckan češnjak. Papar i sol dodaj po želji te dobro promiješaj. 
  4. Listiće timijana skini s grančica pa umiješaj u smjesu. 
  5. Rukama oblikuj popečke željene veličine te u sredini popečka napravi malo udubljenje kako bi se ravnomjerno pekli. Ako ti se smjesa lijepi za ruke, malo ih navlaži vodom. 
  6. Popečke prekrij krušnim mrvicama i peci na maslinovom ulju. Kada su svi pečeni, posluži ih uz blitvu, krumpir salatu ili umak po želji. 

Isprobaj i ove riblje specijalitete:

 

zdravo i fino Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa hrana s malih ekrana Jednostavni i jako fini riblji recepti Davida Skoke riba petkom Oslić s pireom od celera – ručak gotov za 15 minuta! Fino i zdravo Domaći riblji štapići - tko kaže da ne mogu biti zdravi! riba petkom Zato jer je petak: Oslić u pivskom tijestu

 

 

Posjeti Gastro.hr