Grije i veseli: Juha od kestena i slanutka

Thinkstock
Kišno popodne najljepše će zagrijati divna sezonska juha od omiljenih plodova...
Vidi originalni članak

Već smo odavno utvrdili kako kestene ne volimo samo u slatkim, već i u slanim jelima. Tako smo ih do sada kombinirali u tortama i kolačima, kremama i namazima, ali i u finim mesnim i jušnim jelima.

 

MIRISI JESENI Kesteni iz pećnice bit će najbolji ako ih ovako pripremiš

Iskoristite sezonu Za stare i mlade: Namaz od kestena i čokolade

brzo i jednostavno Zbog rižota od bundeve i kestena obožavat ćeš jesen

 

Danas vam donosima ultimativnu juhu za kišne dane - onu koja spaja slanutak i kestene u divnu kombinaciju kojoj ćete se poželiti vratiti. Dodati joj možete i gljive po izboru ili pak je na dovršiti finim orašastim plodovima koji će donijeti nove teksture, ali i fine arome.
 


Potrebno vam je:

  • 200 g slanutka
  • 225 g kestena
  • 100 g pelata
  • 1 režanj češnjaka
  • 6 kriška kruha
  • 3 žlica maslinovog ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list

Priprema:

  1. Koristite li suhi slanutak, kuhajte ga u loncu s vodom dva sata na laganoj vatri. Koristite li onaj iz konzerve, kuhanje neće biti potrebno.
  2. Pečene kestene narežite na komade.
  3. U dubljoj posudi pomiješajte češnjak, peršin i kestene.
  4. Propirjajte, umiješajte rajčicu, a onda slanutak. Nakon deset minuta ulijte vodu i kuhajte sat vremena.
  5. Juhu prebacite u blender i blendajte dok ne dobijete željenu teksturu.
  6. Začinite i poslužite.

Dobar tek!

 

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :) 

Posjeti Gastro.hr