Ne trebaš pećnicu za sočne lazanje s cherry rajčicama

Karolina Kolodziejczak/Unsplash Pazanje s puno povrća - odlično ljetno jelo
Ako voliš lazanje, ova će te vegetarijanska inačica razveseliti jer ne zahtijeva uporabu pećnice. I sve je gotovo za manje od pola sata.
Vidi originalni članak

Uključivati pećnicu usred ljeta i nije neka sreća, stoga za vrućih dana više cijenimo recepte koji ne zazivaju taj scenarij. A ove slasne vegetarijanske lazanje ne zahtijevaju uključivanje pećnice i vrve od ljetnih sastojaka!

Cherry rajčice i nasjeckane tikvice brzo se pretvaraju u svježi umak za lazanje, prožet okusom origana i češnjaka. Ricotta se razrijedi s malo mlijeka i stavi između slojeva listova kuhanih lazanja zajedno s umakom od rajčice i tikvica. Posluži ovo jednostavno i sočno jelo, vegetarijanske lazanje bez pečenja, toplo ili na sobnoj temperaturi.

 

Kremasti užitak Omiljene lazanje u ljetnom izdanju - s piletinom i sirom

 

Lazanje s cherry rajčicama i tikvicama, bez pečenja

Sastojci:

  • listovi od tijesta za lazanje
  • ulje 
  • 1 žličica maslinova ulja
  • 2 šalice cherry rajčica
  • 2 srednje tikvice, nasjeckane
  • 1 glavica žutog luka, sitno nasjeckanog
  • 1 i 1/2 žličica soli, podijeljena
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žlica svježih listića origana, sitno nasjeckanih
  • 500 g ricotta sira
  • 2 žlice mlijeka
  • 100 g tvrdog sira (parmezana), naribanog

 

sočno i moćno Projekt za vikend: lazanje Lidije Bastianich

 

Postupak:

  1. Kuhaj listove za lazanje u slanoj vodi prema uputama na pakiranju, dok ne postanu al dente. Ocijedi kad se skuhaju i stavi ih u jednom sloju na list papira za pečenje premazan uljem (da se ne slijepe).
  2. U međuvremenu zagrij ulje u velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi. Dodaj rajčice, tikvice, luk i 1 žličicu soli. Kuhaj, povremeno miješajući (dok kora rajčica ne pukne), 8-10 minuta. Dodaj češnjak i origano. Nastavi kuhati i miješati, još 1 minutu.
  3. Umuti ricottu, mlijeko i preostale pola žličice soli u srednjoj zdjeli dok smjesa ne postane glatka.
  4. Prepolovi listove i po jednu polovicu stavi na svaki od 4 tanjura. Svaki list premaži s po 2 žlice smjese ricotte i 1/4 šalice smjese s rajčicom i tikvicama. Na taj sloj stavi novi list za lazanje i ponovi slojeve još 2 puta.
  5. Kad je gotovo, pospi naribanim parmezanom i origanom. Posluži toplo ili na sobnoj temperaturi.

Isprobaj i ove recepe za lazanje...

 

Podsjetnik na ljeto Delicija tjedna: Lazanje s kozicama i tikvicom malo drugačije Kremasto i sočno: Lazanje s mljevenom piletinom Lagano i ukusno Dvobojne riblje lazanje – lagano ljetno jelo puno zdravlja zimski favorit Novo ruho lazanja - s radičem i aromatičnim sirom tips & tricks 3 provjerena trika za savršene lazanje savjeti za 5! Jamie Oliver ima najbolje trikove za savršene lazanje

 

Posjeti Gastro.hr