gastro postao
Laganija verzija omiljenih lazanja stvorena je za ljeto. Kako biste postigli savršenu kremoznost kombinirajte omiljene sireve i piletinu, a zatim sve upakirajte u slasni složenac s domaćom tjesteninom... Za prste polizati!
Svježi, krem, ribani sir, a po želji možete dodati i mozzarellu - sve to ulazi u fine i kremaste lazanje od piletine. Lagane i ljetne, ove lazanje pravi su odabir za vruće dane.
Kombinaciji možete dodati još i gljive, tikvice, špinat ili neko drugo sezonsko povrće.
Priprema je nezamislivo jednostavna, a odličan odabir kod posluživanja bit će sezonska salata i čaša finog, bijelog vina.
Potrebno vam je:
- Pileća prsa
- 1 žlica maslaca
- 1 paprika
- 1 šalica celera
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 2 šalice vrhnja
- 100 g krem sira
- 100 g svježeg sira
- 200 g ribanog sira
- 1 jaje
- Kore za lazanje
- Bosiljak
- Sol, papar
Priprema:
- Na tavi otopite maslac pa dodajte piletinu.
- Pecite je oko 3 minute uz miješanje.
- Zatim dodajte nasjeckanu papriku, celer, luk i češnjak pa kuhajte dok piletina nije gotova, a povrće omekšalo.
- Smanjite vatru i dodajte malo vode, kiselo vrhnje i krem sir.
- Miješajte i postepeno dodajte ribani sir.
- Kada se sir počinje topiti, maknite s vatre.
- U zdjeli pomiješajte svježi sir, bosiljak i jaje.
- Na dno kalupa koji ste prethodno premazali maslacem stavite malo mješavine s piletinom, prekrijte korama za lazanje pa dodajte još piletine, prelijte svježim sirom, bosiljkom i jajem i po želji dodatno pospite ribanim sirom.
- Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka.
- Pecite prekriveno folijom na 180 stupnjeva oko 45 minuta, a zatim maknite foliju i pecite dok se na vrhu ne pojave mjehurići.
Dobar tek!