Recepti 08. kolovoza 2017.

Omiljene lazanje u ljetnom izdanju - s piletinom i sirom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Laganija verzija omiljenih lazanja stvorena je za ljeto. Kako biste postigli savršenu kremoznost kombinirajte omiljene sireve i piletinu, a zatim sve upakirajte u slasni složenac s domaćom tjesteninom... Za prste polizati!

Svježi, krem, ribani sir, a po želji možete dodati i mozzarellu - sve to ulazi u fine i kremaste lazanje od piletine. Lagane i ljetne, ove lazanje pravi su odabir za vruće dane.

 

Možda vas zanima... Lazanje od A do Ž - dva umaka i domaća tjestenina Kolumne

 

Kombinaciji možete dodati još i gljive, tikvice, špinat ili neko drugo sezonsko povrće.

 

Možda vas zanima... Ljubav na prvi pogled: Lazanje od gljiva Recepti Možda vas zanima... Lagane ljetne lazanje s tikvicama Kolumne

 

Priprema je nezamislivo jednostavna, a odličan odabir kod posluživanja bit će sezonska salata i čaša finog, bijelog vina.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • Pileća prsa
  • 1 žlica maslaca
  • 1 paprika
  • 1 šalica celera
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 šalice vrhnja
  • 100 g krem sira
  • 100 g svježeg sira
  • 200 g ribanog sira
  • 1 jaje
  • Kore za lazanje
  • Bosiljak
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Na tavi otopite maslac pa dodajte piletinu.
  2. Pecite je oko 3 minute uz miješanje.
  3. Zatim dodajte nasjeckanu papriku, celer, luk i češnjak pa kuhajte dok piletina nije gotova, a povrće omekšalo.
  4. Smanjite vatru i dodajte malo vode, kiselo vrhnje i krem sir.
  5. Miješajte i postepeno dodajte ribani sir.
  6. Kada se sir počinje topiti, maknite s vatre.
  7. U zdjeli pomiješajte svježi sir, bosiljak i jaje.
  8. Na dno kalupa koji ste prethodno premazali maslacem stavite malo mješavine s piletinom, prekrijte korama za lazanje pa dodajte još piletine, prelijte svježim sirom, bosiljkom i jajem i po želji dodatno pospite ribanim sirom.
  9. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka.
  10. Pecite prekriveno folijom na 180 stupnjeva oko 45 minuta, a zatim maknite foliju i pecite dok se na vrhu ne pojave mjehurići.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.