Recepti 03. kolovoza 2023.

Ne trebaš pećnicu za sočne lazanje s cherry rajčicama

Lazanje
Pazanje s puno povrća - odlično ljetno jelo foto: Karolina Kolodziejczak/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako voliš lazanje, ova će te vegetarijanska inačica razveseliti jer ne zahtijeva uporabu pećnice. I sve je gotovo za manje od pola sata.

Uključivati pećnicu usred ljeta i nije neka sreća, stoga za vrućih dana više cijenimo recepte koji ne zazivaju taj scenarij. A ove slasne vegetarijanske lazanje ne zahtijevaju uključivanje pećnice i vrve od ljetnih sastojaka!

Cherry rajčice i nasjeckane tikvice brzo se pretvaraju u svježi umak za lazanje, prožet okusom origana i češnjaka. Ricotta se razrijedi s malo mlijeka i stavi između slojeva listova kuhanih lazanja zajedno s umakom od rajčice i tikvica. Posluži ovo jednostavno i sočno jelo, vegetarijanske lazanje bez pečenja, toplo ili na sobnoj temperaturi.

 

Možda vas zanima... Omiljene lazanje u ljetnom izdanju - s piletinom i sirom Recepti

 

Lazanje | Author: Karolina Kolodziejczak/Unsplash Lazanje foto: Karolina Kolodziejczak/Unsplash

Lazanje s cherry rajčicama i tikvicama, bez pečenja

Sastojci:

  • listovi od tijesta za lazanje
  • ulje 
  • 1 žličica maslinova ulja
  • 2 šalice cherry rajčica
  • 2 srednje tikvice, nasjeckane
  • 1 glavica žutog luka, sitno nasjeckanog
  • 1 i 1/2 žličica soli, podijeljena
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žlica svježih listića origana, sitno nasjeckanih
  • 500 g ricotta sira
  • 2 žlice mlijeka
  • 100 g tvrdog sira (parmezana), naribanog

 

Lazanje bez mesa Možda vas zanima... Projekt za vikend: lazanje Lidije Bastianich Recepti

 

Postupak:

  1. Kuhaj listove za lazanje u slanoj vodi prema uputama na pakiranju, dok ne postanu al dente. Ocijedi kad se skuhaju i stavi ih u jednom sloju na list papira za pečenje premazan uljem (da se ne slijepe).
  2. U međuvremenu zagrij ulje u velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi. Dodaj rajčice, tikvice, luk i 1 žličicu soli. Kuhaj, povremeno miješajući (dok kora rajčica ne pukne), 8-10 minuta. Dodaj češnjak i origano. Nastavi kuhati i miješati, još 1 minutu.
  3. Umuti ricottu, mlijeko i preostale pola žličice soli u srednjoj zdjeli dok smjesa ne postane glatka.
  4. Prepolovi listove i po jednu polovicu stavi na svaki od 4 tanjura. Svaki list premaži s po 2 žlice smjese ricotte i 1/4 šalice smjese s rajčicom i tikvicama. Na taj sloj stavi novi list za lazanje i ponovi slojeve još 2 puta.
  5. Kad je gotovo, pospi naribanim parmezanom i origanom. Posluži toplo ili na sobnoj temperaturi.

 | Author: Karolina Grabowska/Pexels Naribani parmezan - ultimativni začin za tjesteninu foto: Karolina Grabowska/Pexels

Isprobaj i ove recepe za lazanje...

 

Možda vas zanima... Delicija tjedna: Lazanje s kozicama i tikvicom Kolumne Možda vas zanima... Kremasto i sočno: Lazanje s mljevenom piletinom Recepti Možda vas zanima... Dvobojne riblje lazanje – lagano ljetno jelo puno zdravlja Recepti Lazanje s radičem Možda vas zanima... Novo ruho lazanja - s radičem i aromatičnim sirom Recepti Lazanje Možda vas zanima... 3 provjerena trika za savršene lazanje Špajza Jamie Oliver lazanje Možda vas zanima... Jamie Oliver ima najbolje trikove za savršene lazanje Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.