Nedjeljom: Svinjski medaljoni omotani slaninom

Thinkstock Medaljoni od lungića omotani hrskavom slaninom
Mirisan i zasitan ručak na divan će način začiniti baš svaki vikend. Lungić omotajte u slaninu, dodajte omiljene začine i bijelo vino pa navalite na raskošan ručak kojem ćeš se poželjeti vratiti...
Vidi originalni članak

Svinjski će medaljoni zbog slanine poprimiti lagano zadimljeni okus, a prije posluživanja možeš ih obogatiti s malo maslaca, koji će se rastopiti po mesu i dati mu dodatnu sočnost.

 

Odlična ideja Lungić s jabukama - novo ruho gozbe vikendom

 

Oovo jelo odlično će se složiti uz pire ili pečeni krumpir i zdjelu zelene salate. Želite li pak cijelu stvar odvesti na novu razinu, lungiću dodajte i pečeno jaje.

 

Medaljoni od svinjetine omotani slaninom

Sastojci - za marinadu:

  • 1 žlica meda
  • 2 žlica soja umaka
  • 1 dl bijelog vina
  • Začini po želji


Sastojci - meso:

  • 450 g lungića
  • 4 kriške slanine
  • sol
  • papar
  • 2 žlice ulja po želji

ODLIČAN RUČAK Do ukusnog lungića u samo 35 minuta!


Priprema:

  1. Pripremi marinadu od meda, sojina umaka i vina. Dodaj začine po želji. 
  2. Od filea nareži medaljone. Ostavi ih da stoje u marinadi najmanje dva sata, a najbolje preko noći.
  3. Izvadi ih, omotaj slaninom te učvrsti čačkalicama.
  4. Zagrij tavu i ispeci medaljone sa svih strana, dok ne dobiju lijepu boju.
  5. Prije posluživanja izvadi čačkalice

 

obožavamo! Nedjeljno savršenstvo: Teleće pečenje s krumpirima

 

Posjeti Gastro.hr