gastro postao
Mirisan i zasitan ručak na divan će način začiniti baš svaki vikend. Lungić omotajte u slaninu, dodajte omiljene začine i bijelo vino pa navalite na raskošan ručak kojem ćeš se poželjeti vratiti...
Svinjski će medaljoni zbog slanine poprimiti lagano zadimljeni okus, a prije posluživanja možeš ih obogatiti s malo maslaca, koji će se rastopiti po mesu i dati mu dodatnu sočnost.
Oovo jelo odlično će se složiti uz pire ili pečeni krumpir i zdjelu zelene salate. Želite li pak cijelu stvar odvesti na novu razinu, lungiću dodajte i pečeno jaje.
Medaljoni od svinjetine omotani slaninom
Sastojci - za marinadu:
- 1 žlica meda
- 2 žlica soja umaka
- 1 dl bijelog vina
- Začini po želji
Sastojci - meso:
- 450 g lungića
- 4 kriške slanine
- sol
- papar
- 2 žlice ulja po želji
Priprema:
- Pripremi marinadu od meda, sojina umaka i vina. Dodaj začine po želji.
- Od filea nareži medaljone. Ostavi ih da stoje u marinadi najmanje dva sata, a najbolje preko noći.
- Izvadi ih, omotaj slaninom te učvrsti čačkalicama.
- Zagrij tavu i ispeci medaljone sa svih strana, dok ne dobiju lijepu boju.
- Prije posluživanja izvadi čačkalice