Recepti 19. studenoga 2017.

Nedjeljom: Svinjski medaljoni omotani slaninom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mirisan i zasitan ručak na divan će način začiniti baš svaki vikend. Lungić omotajte u slaninu, dodajte omiljene začine i bijelo vino pa navalite na raskošan ručak kojem ćete se poželjeti vratiti...

Svinjski će medaljoni zbog slanine poprimiti lagano zadimljeni okus, a prije posluživanja možete ih "začiniti" s malo maslaca, koji će se rastopiti po mesu i dati mu na dodatnoj sočnosti.

 

Možda vas zanima... Lungić s jabukama - novo ruho gozbe vikendom Recepti

 

Odlično će se složiti uz pire ili pečeni krumpir i zdjelu zelene salate. Želite li pak cijelu stvar odvesti na novu razinu, lungiću dodajte i pečeno jaje.

 

Možda vas zanima... Do ukusnog lungića u samo 35 minuta Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Za marinadu će vam trebati:

  • 1 žlica meda
  • 2 žlica soja umaka
  • 1 dl bijelog vina
  • Začini po želji


Za pripremu mesa trebat će vam:

  • 450 g lungića
  • 4 kriške slanine
  • sol
  • papar
  • 2 žlice ulja po želji


Priprema:

  1. Pripremite marinadu od meda, sojina umaka i vina. Dodajte začine po želji. 
  2. Od filea narežite medaljone. Ostavite ih da stoje u marinadi najmanje dva sata, a najbolje preko noći.
  3. Izvadite ih, omotajte slaninom te učvrstite čačkalicama.
  4. Zagrijte tavu i pecite medaljone sa svih strana, dok ne dobiju lijepu boju.
  5. Prije posluživanja izvadite čačkalice.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.