gastro postao
Mirisan i zasitan ručak na divan će način začiniti baš svaki vikend. Lungić omotajte u slaninu, dodajte omiljene začine i bijelo vino pa navalite na raskošan ručak kojem ćete se poželjeti vratiti...
Svinjski će medaljoni zbog slanine poprimiti lagano zadimljeni okus, a prije posluživanja možete ih "začiniti" s malo maslaca, koji će se rastopiti po mesu i dati mu na dodatnoj sočnosti.
Odlično će se složiti uz pire ili pečeni krumpir i zdjelu zelene salate. Želite li pak cijelu stvar odvesti na novu razinu, lungiću dodajte i pečeno jaje.
Thinkstock
Za marinadu će vam trebati:
- 1 žlica meda
- 2 žlica soja umaka
- 1 dl bijelog vina
- Začini po želji
Za pripremu mesa trebat će vam:
- 450 g lungića
- 4 kriške slanine
- sol
- papar
- 2 žlice ulja po želji
Priprema:
- Pripremite marinadu od meda, sojina umaka i vina. Dodajte začine po želji.
- Od filea narežite medaljone. Ostavite ih da stoje u marinadi najmanje dva sata, a najbolje preko noći.
- Izvadite ih, omotajte slaninom te učvrstite čačkalicama.
- Zagrijte tavu i pecite medaljone sa svih strana, dok ne dobiju lijepu boju.
- Prije posluživanja izvadite čačkalice.
Dobar tek!