Recepti 11. prosinca 2022.

Nedjeljom: Svinjski medaljoni omotani slaninom

medaljoni od lungića
Medaljoni od lungića omotani hrskavom slaninom foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mirisan i zasitan ručak na divan će način začiniti baš svaki vikend. Lungić omotajte u slaninu, dodajte omiljene začine i bijelo vino pa navalite na raskošan ručak kojem ćeš se poželjeti vratiti...

Svinjski će medaljoni zbog slanine poprimiti lagano zadimljeni okus, a prije posluživanja možeš ih obogatiti s malo maslaca, koji će se rastopiti po mesu i dati mu dodatnu sočnost.

 

Možda vas zanima... Lungić s jabukama - novo ruho gozbe vikendom Recepti

 

Oovo jelo odlično će se složiti uz pire ili pečeni krumpir i zdjelu zelene salate. Želite li pak cijelu stvar odvesti na novu razinu, lungiću dodajte i pečeno jaje.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Medaljoni od svinjetine omotani slaninom

Sastojci - za marinadu:

  • 1 žlica meda
  • 2 žlica soja umaka
  • 1 dl bijelog vina
  • Začini po želji


Sastojci - meso:

  • 450 g lungića
  • 4 kriške slanine
  • sol
  • papar
  • 2 žlice ulja po želji
Aromatični pečeni lungić Možda vas zanima... Do ukusnog lungića u samo 35 minuta! Recepti


Priprema:

  1. Pripremi marinadu od meda, sojina umaka i vina. Dodaj začine po želji. 
  2. Od filea nareži medaljone. Ostavi ih da stoje u marinadi najmanje dva sata, a najbolje preko noći.
  3. Izvadi ih, omotaj slaninom te učvrsti čačkalicama.
  4. Zagrij tavu i ispeci medaljone sa svih strana, dok ne dobiju lijepu boju.
  5. Prije posluživanja izvadi čačkalice

 

Teleće-pečenje-s-krumpirima Možda vas zanima... Nedjeljno savršenstvo: Teleće pečenje s krumpirima Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.