gastro postao
Sočan lungić i neobičan, ali tako dobar prilog od jabuka vaš će vikend začiniti najslasnijim okusima...
Umjesto pečenog krumpira, riže ili tjestenine, okrenite se jabukama kao fantastičnom prilogu uz ozbiljan komad mesa. Na divan će način upotpuniti sočno meso lungića, a vama na sjajan način osvježiti jelovnik. Upustite se u pripremu pa iznenadite sebe, a svakog tko isproba ovaj fantastičan ručak oduševite slasnim spojem novih okusa.
Potrebno vam je:
- Svinjski lungić
- 1 žličica dimljene mljevene paprike
- 1 žličica timijana
- 2 jabuke
- 2 mrkve
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- Mladi luk
- Peršin
- Prstohvat čilija
- Ulje
- Maslac
- Sol, papar
Priprema:
- U ulje dodajte čili, dimljenu papriku i timijan, dobro pomiješajte pa tom mješavinom premažite meso. Pustite da stoji neko vrijeme.
- Najprije ga zapržite sa svih strana, a zatim ga prebacite u pećnicu na dodatnih 20 minuta, na 200 stupnjeva.
- Nasjeckajte luk, češnjak, jabuke i mrkvu.
- Na maslac najprije stavite malo maslaca, pustite da se otopi pa dodajte sjeckani luk.
- Pirjajte dok ne omekša, dodajte mrkvu, češnjak, a onda i jabuke. Pirjajte.
- Dodajte vino pa pirjajte još kratko. Začinite soli i paprom.
- Pustite da svi sastojci omekšaju, a zatim maknite s vatre i dodajte sitno sjeckani mladi luk i peršin.
- Poslužite uz meso.
Dobar tek!