Oduševite se slasnom pilećom juhom s ječmom

Thinkstock
Divna kombinacija namirnica koje su uvijek dobar pogodak!
Vidi originalni članak

Za ljubitelje jela na žlicu, ova juha prava je poslastica!

Dobra stara pileća juha, obogaćena je jednim novim okusom - ječmom! Ječam će cijeloj kombinaciji dati jednu finu notu zbog svojeg pomalo žilavog okusa. Upravo to sjajno se slaže s mekim pilećim mesom i kuhanim povrćem.

Fino i na žlicu Lignje i ječam vole se u gustom morskom gulašu

 

Stoga, umjesto rezanaca, zašto u juhe ne biste dodavali žitarice - poput ječma, heljde ili primjerice bulgura?

Ovu juhu svakako poslužite toplu i prepustite se njenom ljupkom okusu!

Ječam, kopar i krastavci vole se u ljetnoj salati

 

Sastojci:

  • 50 g ječma
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 nasjeckani luk
  • 1 češnjak, nasjeckan
  • 1 mrkva, narezana na kolutiće
  • 1 celer, narezan na kolutiće
  • 400 g sjeckane rajčice (iz konzerve)
  • 1 1/2 l pilećeg temeljca
  • 200 g kuhane piletine, natrgane na komadiće
  • 1 žlica svježeg peršina, nasjeckanog
  • 1 list lovora

ZDRAVO! Narančasta juha s hrskavom slaninom

 

Priprema:

  1. Ječam namočiti u vodi i ostaviti preko noći
  2. Zagrijati ulje te kratko popržiti luk, češnjak,  mrkvu i celer - dok ne dobiju boju i omekšaju
  3. Dodati sjeckanu rajčicu i pileći temeljac te lovor
  4.  Dodati ječam i piletinu i pustiti da zakuha pa smanjiti vatru i kuhati oko 40 minuta
  5. Posoliti i popapriti po želji
  6. Poslužiti toplo.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr