Ovo su najklikanije slastice naših blogera

Andrea Cukrov/Darko Kontin
Od torte koja podsjeća na knedle sa šljivama do karpata i pite od kupina i badema, imamo cijeli niz neodoljivih slastica naših blogera
Vidi originalni članak

Naši gastro blogeri kroz godine su nas oduševili brojnim receptima, a čitateljima se posebno svidjelo ovih osam. Oni predstavljaju najklikanije slastice blogera na našem portalu i vjerujemo kako su uljepšale brojne proslave rođendana, obiteljske večere ili jednostavna nedjeljna popodneva provedena uz finu hranu. 

Torta koja neodoljivo podsjeća na knedle sa šljivama

Kasno ljeto rezervirano je za knedle sa šljivama, a Slavonac Vedran Bošković ima odličan recept za tortu koja će ti u potpunosti promijeniti pogled na knedle. “Biskvit” od griza je super jednostavan za napraviti, nadjev od šljiva također neće oduzeti puno vremena što znači da je ova ukusna torta gotova za svega 30-ak minuta. 
 

začinjeno s ljubavlju Ova izvanredna torta neodoljivo podsjeća na knedle sa šljivama
 

Prigorski cukarinčići

Darko Kontin koji stoji iza Darkove Web Kuharice podijelio je s nama recept njegove bake koji je rado pripremala i njegova majka. Cukarinčići su u njegovoj obitelji poznati kao "kuhani i pečeni kolači" zbog toga što se pecivo keksa prvo peče, pušta se u vrući čaj pa se onda uvalja u šećer. 
 

darkova web kuharica Prigorski cukarinčići - poslastice iz bakine kuhinje
 

Pahuljasta kukuruzna zlevka

Tradicionalna delicija bez glutena? Možda zvuči nevjerojatno, ali Marijana Zlomislić ima upravo takav recept. Zlevka po receptu prijateljice u njezinom se domu priprema često, a kako i ne bi kad izgleda ovako neodoljivo. 
 

Un mondo di sapori Odličan recept za pahuljastu kukuruznu zlevku
 

Banana blondies

Imaš mnogo banana doma i ne znaš što s njima? Andrea Cukrov ima savršeno rješenje. Banana blondies nisu posebno glamurozan recept, ali su neodoljiv zalogaj za svaki dan. Andrea ih priprema po receptu Cupcake Jemme, ali ih je obogatila žlicom ruma te orasima za još veću punoću okusa. 
 

cukar Banana blondies - svakodnevni kolač uz kavu
 

Jednostavna savijača od višanja, griza i pudinga

Nevena Josipović predstavila je nešto drugačiju savijaču. Za ovaj recept ti ne trebaju jabuke, sir ili šljive, samo malo višanja, griza i puding. Priprema je i više nego jednostavna i oduzet će ti malo vremena, a jedino na što trebaš pripaziti je da višnje dobro ocijediš. 
 

mama drama Jednostavna savijača od višanja, griza i pudinga
 

Rolada od zrelih banana i Nutelle

Ljubitelji Nutelle došli su na svoje. Mateja Krvarić spojila je zrele banane i omiljeni čokoladni namaz te stvorila savršenu kombinaciju kojoj je teško odoljeti. Prstohvat cimeta čini recept idealnim za jesen, a usput ćeš se riješiti i onih crnih banana koje stoje u zdjeli s voćem. 
 

uvijek gladna Guštaj u brzinskoj roladi od zrelih banana i Nutelle
 

Karpati

Kako ti zvuči kombinacija princes krafni, kremšnita i ledenog vjetra? Nama savršeno! Upravo nas na to podsjećaju karpati po receptu Sweety and Spicy. Maline i krema od vanilije savršeno se nadopunjuju, a još kada im dodamo kore od tijesta koje je slično onome za princes krafne dobili smo savršen desert. 
 

Sweety & Spicy Karpati - divna kombinacija 3 omiljena deserta
 

Pita od kupina i badema

Darko Debić kupine je iskoristi na najbolji mogući način i od njih pripremio pitu. Sastoji se od prhkog tijesta, sočnog nadjeva od kupina te hrskavih badema na vrhu. Naravno, savršeno pristaje uz kuglicu sladoleda!
 

samo jedan griz Zasladi se odličnom pitom od kupina i badema

Posjeti Gastro.hr