Naši gastro blogeri kroz godine su nas oduševili brojnim receptima, a čitateljima se posebno svidjelo ovih osam. Oni predstavljaju najklikanije slastice blogera na našem portalu i vjerujemo kako su uljepšale brojne proslave rođendana, obiteljske večere ili jednostavna nedjeljna popodneva provedena uz finu hranu.
Torta koja neodoljivo podsjeća na knedle sa šljivama
Kasno ljeto rezervirano je za knedle sa šljivama, a Slavonac Vedran Bošković ima odličan recept za tortu koja će ti u potpunosti promijeniti pogled na knedle. “Biskvit” od griza je super jednostavan za napraviti, nadjev od šljiva također neće oduzeti puno vremena što znači da je ova ukusna torta gotova za svega 30-ak minuta.
Prigorski cukarinčići
Darko Kontin koji stoji iza Darkove Web Kuharice podijelio je s nama recept njegove bake koji je rado pripremala i njegova majka. Cukarinčići su u njegovoj obitelji poznati kao "kuhani i pečeni kolači" zbog toga što se pecivo keksa prvo peče, pušta se u vrući čaj pa se onda uvalja u šećer.
Pahuljasta kukuruzna zlevka
Tradicionalna delicija bez glutena? Možda zvuči nevjerojatno, ali Marijana Zlomislić ima upravo takav recept. Zlevka po receptu prijateljice u njezinom se domu priprema često, a kako i ne bi kad izgleda ovako neodoljivo.
Banana blondies
Imaš mnogo banana doma i ne znaš što s njima? Andrea Cukrov ima savršeno rješenje. Banana blondies nisu posebno glamurozan recept, ali su neodoljiv zalogaj za svaki dan. Andrea ih priprema po receptu Cupcake Jemme, ali ih je obogatila žlicom ruma te orasima za još veću punoću okusa.
Jednostavna savijača od višanja, griza i pudinga
Nevena Josipović predstavila je nešto drugačiju savijaču. Za ovaj recept ti ne trebaju jabuke, sir ili šljive, samo malo višanja, griza i puding. Priprema je i više nego jednostavna i oduzet će ti malo vremena, a jedino na što trebaš pripaziti je da višnje dobro ocijediš.
Rolada od zrelih banana i Nutelle
Ljubitelji Nutelle došli su na svoje. Mateja Krvarić spojila je zrele banane i omiljeni čokoladni namaz te stvorila savršenu kombinaciju kojoj je teško odoljeti. Prstohvat cimeta čini recept idealnim za jesen, a usput ćeš se riješiti i onih crnih banana koje stoje u zdjeli s voćem.
Karpati
Kako ti zvuči kombinacija princes krafni, kremšnita i ledenog vjetra? Nama savršeno! Upravo nas na to podsjećaju karpati po receptu Sweety and Spicy. Maline i krema od vanilije savršeno se nadopunjuju, a još kada im dodamo kore od tijesta koje je slično onome za princes krafne dobili smo savršen desert.
Pita od kupina i badema
Darko Debić kupine je iskoristi na najbolji mogući način i od njih pripremio pitu. Sastoji se od prhkog tijesta, sočnog nadjeva od kupina te hrskavih badema na vrhu. Naravno, savršeno pristaje uz kuglicu sladoleda!