Hrskava cvjetača iz pećnice s parmezanom i mrvicama

Shutterstock Pečena cvjetača s parmezanom i krušnim mrvicama
Počasti se nevjerojatno hrskavom, mirisnom i ukusnom cvjetačom iz pećnice...
Vidi originalni članak

Cvjetača obiluje vitaminima i antioksidansima, niskokalorična je i saveznik je tvog imunološkog sustava. Jednako je bitan i dobar okus, kao i činjenica da postoji mnoštvo odličnih načina pripreme. Jedna od naših najdražih verzija je pečena cvjetača umočena u maslac te uvaljana u krušne mrvice i parmezan. Ovo možda nije opcija za one koji paze na prehranu, ali je najhrskavija i iznimno ukusna. 

Posluži je uz blagi umak od vrhnja, domaći ketchup ili pak kremasti umak od sira - i uživaj u svakom zalogaju. 

 

La vie shobaine Tortilje od cvjetače - ukusna alternativa od samo tri sastojka

 

Cvjetača iz pećnice s parmezanom i krušnim mrvicama

Sastojci:

  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g krušnih mrvica
  • 50 g parmezana
  • ¼ žličice papra
  • ¼ žličice soli
  • 1 manja cvjetača

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
  2. Pomiješaj rastopljeni maslac i nasjeckani češnjak u jednoj posudi. U drugu stavi krušne mrvice, sol, papar i naribani parmezan.
  3. Odvoji cvjetove cvjetače, umoči ih u maslac pa u krušne mrvice.
  4. Rasporedi ih po limu i peci 25-30 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju.
  5. Posluži odmah!

Imamo još genijalnih recepata sa cvjetačom...

 

 

odličan prilog Brz i kremast pire od cvjetače sa sirom

Kremasti prilog Odličan pire od cvjetače i pečenog češnjaka

prilog za 5! Predobra pečena cvjetača sa slanutkom i narom

Sezonska jela Kako pripremiti cvjetaču na 3 ukusna načina

u sezoni Pečenu cvjetaču učini zvijezdom svog stola!

hrskavo i fino Polpete od cvjetače lagan su i zdrav obrok

 

Posjeti Gastro.hr