Recepti 09. studenoga 2021.

Evo kako možeš pripremiti cvjetaču na tri ukusna načina

; Cvjetača pripremljena na tri različita načina foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Cvjetača pripremljena na jedan od ovih načina odličan je prilog mesnim i ribljim jelima

Ako svoj red u smočnici čekaju dvije lijepe glavice cvjetače, iskoristi ih za pripremu fantastičnog ručka. Imamo tri ideje za pripremu cvjetače: u kremastom umaku od mozzarelle i cheddara, pečenu s maslacem, krušnim mrvicama i parmezanom ili zapečenu u komadu s maslinovim uljem i začinima. Bez obzira koju varijantu odabereš, sigurni smo da će ti se svidjeti. Svakako isprobaj!

  • Hrskava cvjetača iz pećnice

Jedna od naših najdražih verzija je hrskava pečena cvjetača uvaljana u krušne mrvice i parmezan. Ovo možda nije opcija za one koji paze na prehranu, ali je najhrskavija i iznimno ukusna.  Posluži je uz neki blagi umak od vrhnja, domaći ketchup ili pak kremasti umak od sira - i uživaj u svakom zalogaju. Recept se nalazi na linku u nastavku. 

 

Možda vas zanima... Hrskava cvjetača iz pećnice s parmezanom i krušnim mrvicama Recepti
 

 | Author: Shutterstock Hrskava cvjetača s krušnim mrvicama i parmezanom, foto: Shutterstock

  • Cvjetača u kremastom umaku od sireva

Nisu samo makaroni sa sirom hrana za utjehu! Kao adekvatna alternativa može poslužiti i cvjetača u kremastom umaku od cheddara i mozzarelle. Rezuckanje, kuhanje i miješanje će ti oduzeti 20-ak minuta, što je gotovo zanemarivo, a količina je dovoljna za četiri osobe. Gotovo jelo možeš dodatno posuti sirom i nakratko ubaciti u pećnicu kako bi se stvorio onaj fini hrskavi pokrov, ali to nije obaveza. 
 

Možda vas zanima... Cvjetača u kremastom umaku od cheddara i mozzarelle Recepti

 

 | Author: Thinkstock Cvjetača u umaku od sireva, foto: Thinkstock

  • Odrezak od cvjetače obogaćen začinima

U ekipi povrtnih steakova su patlidžan, celer, zelje - i cvjetača. Riječ je o povećim, debljim komadima povrća koji se peku u pećnici ili na grilu i lako mogu zamijeniti komad mesa. Samo se trebaš poigrati sa začinima i obilno ih preliti maslinovim uljem. Danas je na repertoaru odrezak od cvjetače, koji će poslužiti kao dobar prilog, ali i kao zvijezda cijelog ručka. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Uz odrezak od cvjetače zaboravit ćeš na meso Recepti

 

 | Author: Shutterstock Odrezak od cvjetače, foto: Shutterstock

 

 


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.