Recepti 04. studenoga 2023.

Kako pripremiti cvjetaču na 3 ukusna načina

Cvjetača
Odrezak od cvjetače foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Cvjetača pripremljena na jedan od ova 3 načina odličan je prilog mesnim i ribljim jelima

Ako svoj red u smočnici čekaju dvije lijepe glavice cvjetače, iskoristi ih za pripremu fantastičnog ručka. Imamo tri ideje za pripremu cvjetače: u kremastom umaku od mozzarelle i cheddara, pečenu s maslacem, krušnim mrvicama i parmezanom ili zapečenu u komadu s maslinovim uljem i začinima. Bez obzira koju varijantu odabereš, sigurni smo da će ti se svidjeti. Svakako isprobaj!

 | Author: Shutterstock Hrskava cvjetača s krušnim mrvicama i parmezanom foto: Shutterstock

Hrskava cvjetača iz pećnice

Jedna od naših najdražih verzija je hrskava pečena cvjetača uvaljana u krušne mrvice i parmezan. Ovo možda nije opcija za one koji paze na prehranu, ali je najhrskavija i iznimno ukusna. Posluži je uz blagi umak od vrhnja, domaći ketchup ili pak kremasti umak od sira - i uživaj u svakom zalogaju. 

 

pečena cvjetača s parmezanom i krušnim mrvicama Možda vas zanima... Hrskava cvjetača iz pećnice s parmezanom i mrvicama Recepti

 


 | Author: Thinkstock Cvjetača u umaku od sira foto: Thinkstock

Cvjetača u kremastom umaku od sira

Nisu samo makaroni sa sirom hrana za utjehu! Kao adekvatna alternativa može poslužiti i cvjetača u kremastom umaku od cheddara i mozzarelle.

Rezuckanje, kuhanje i miješanje će ti oduzeti 20-ak minuta, što je gotovo zanemarivo, a količina je dovoljna za 4 osobe. Gotovo jelo možeš dodatno posuti sirom i nakratko ubaciti u pećnicu kako bi se stvorio onaj fini hrskavi pokrov, ali to nije obaveza. 
 

Možda vas zanima... Cvjetača u kremastom umaku od cheddara i mozzarelle Recepti

 

Cvjetača | Author: Shutterstock Odrezak od cvjetače foto: Shutterstock

Odrezak od cvjetače obogaćen začinima

U ekipi povrtnih steakova su patlidžan, celer, zelje - i cvjetača. Riječ je o povećim, debljim komadima povrća koji se peku u pećnici ili na grilu i lako mogu zamijeniti komad mesa.

Samo se trebaš poigrati sa začinima i obilno ih preliti maslinovim uljem. Danas je na repertoaru odrezak od cvjetače, koji će poslužiti kao dobar prilog, ali i kao zvijezda cijelog ručka. Dobar tek!

 

odrezak od cvjetače Možda vas zanima... Pripremi odrezak od cvjetače i zaboravi na meso Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.