Danas za tebe imamo 3 preukusne ideje za pripremu cvjetače: u kremastom umaku od mozzarelle i cheddara, pečenu s maslacem, krušnim mrvicama i parmezanom ili zapečenu u komadu s maslinovim uljem i začinima. Bez obzira koju varijantu odabereš, sigurni smo da će ti se svidjeti. Svakako isprobaj!
Hrskava cvjetača iz pećnice
Jedna od naših najdražih verzija je hrskava pečena cvjetača uvaljana u krušne mrvice i parmezan. Ovo možda nije opcija za one koji paze na prehranu, ali je najhrskavija i iznimno ukusna. Posluži je uz blagi umak od vrhnja, domaći ketchup ili pak kremasti umak od sira - i uživaj u svakom zalogaju.
Zapečena cvjetača u kremastom umaku od sira
Nisu samo makaroni sa sirom hrana za utjehu! Kao adekvatna alternativa može poslužiti i cvjetača u kremastom umaku od cheddara i mozzarelle.
Rezuckanje, kuhanje i miješanje će ti oduzeti 20-ak minuta, što je gotovo zanemarivo, a količina je dovoljna za 4 osobe. Gotovo jelo možeš dodatno posuti sirom i nakratko ubaciti u pećnicu kako bi se stvorio onaj fini hrskavi pokrov, ali to nije obaveza.
Odrezak od cvjetače
U ekipi povrtnih steakova su patlidžan, celer, zelje - i cvjetača. Riječ je o povećim, debljim komadima povrća koji se peku u pećnici ili na grilu i lako mogu zamijeniti komad mesa.
Samo se trebaš poigrati sa začinima i obilno ih preliti maslinovim uljem. Danas je na repertoaru odrezak od cvjetače, koji će poslužiti kao dobar prilog, ali i kao zvijezda cijelog ručka. Dobar tek!