Vikendom: Teleći ragu s tjesteninom ili njokima

Thinkstock
Umak od teletine sljubljen s rajčicom i crnim vinom najbolje će se složiti uz domaću tjesteninu ili njoke...
Vidi originalni članak

Priprema ovog jela oduzet će vam nešto više vremena nego što biste obično uložili u pripremu jednog ručka, pa je stoga idealan za vikend opuštanja u kuhinji.

Sve sastojke ubacite u lonac, pustite da se krčkaju, a za to vrijeme možete pripremiti domaću tjesteninu ili njoke prema jednom od naših recepata. 
 

Mali gastro trikovi Domaća tjestenina na četiri jednostavna načina

jelo od povrća Najslađi jesenski prilog: Njoki od bundeve

 

Jelo će se odlično složiti uz čašu finog vina, ali i sezonsku salatu kao što su kupus ili cikla.

 

 

Potrebno vam je:

  • 750 g teletine
  • 1 luk
  • 1 čaša crnog vina
  • 800 g pelata
  • pasirana rajčica (passata)
  • ulje maslinovo
  • sol
  • bosiljak

Priprema:

  1. Narežite luk.
  2. U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte luk i kratko popržite.
  3. Ubacite nasjeckano meso i pirjajte dok meso ne porumeni.
  4. Podlijevajte vinom.
  5. Kad luk uvene i vino ispari, dodajte pelate, pire od rajčica, bosiljak i sol.
  6. Nakon što umak zakuha, smanjite temperaturu i kuhajte tri sata na laganoj vatri, dok meso ne bude kuhano, a umak reduciran na pola.
  7. Poslužite s njokima, možete i s tjesteninom, te dobro pospite ribanim sirom.

 

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr