Utjeha na kišni dan - varivo od kelja s kobasicama

Shutterstock Varivo od kelja s kobasicama i grahom
Varivo od kelja s kobasicama i grahom zasitno je zimsko jelo koje savršeno prija na ovakve hladne i kišne dane
Vidi originalni članak

Vani je kiša, a ti si na toplom, ispod dekice. Ili radiš i ne da ti se van na ručak... Kakav god scenarij bio, imamo super rješenje za tebe - prefino, zasitno varivo od kelja s kobasicama i grahom koje će ti uljepšati ovaj kišan dan, dobro te zasititi i ugrijati. A pojest ćeš i dosta zdravog povrća!

 

fino i na žlicu Varivo od leće i povrća s kobasicama otjerat će kišu

 

Priprema je jednostavna, a ako ti i nedostaje nečeg od navedenih sastojaka lako ih možeš zamijeniti - kobasicu zamijeni slaninom, šunkom, sušenom kobasicom..., umjesto pilećeg možeš koristiti povrtni temeljac ili vodu, umjesto bijelog graha iz konzerve - onaj smeđi... Za sve postoji rješenje! Uživaj uz varivo od kelja s kobasicama i grahom!

Varivo od kelja s kobasicama i grahom

Sastojci:

  • 1 srednja glavica kelja
  • 250 g domaćih kobasica (za kuhanje, odnosno pečenje, prženje)
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 konzerva bijelog graha
  • 1 lovorov list
  • 1,5 l pilećeg temeljca
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 150 g tjestenine (pužići)

 

sreća na žlicu Eto veselja: Top 11 recepata od kelja!

 

Postupak:

  1. Kobasicu nareži na kolutove i kratko preprži u dubokom loncu. Izvadi i ostavi sa strane.
  2. U isti lonac, na masnoću od prženja kobasica, dodaj malo maslinova ulja pa preprži sitno nasjeckani luk, dodaj češnjak i kelj nasjeckan na trakice.
  3. Promiješaj, smanji vatru, poklopi i pusti da kelj uvene, uz povremeno miješanje. Posoli i popapri.
  4. Nakon što kelj uvene, dodaj ocijeđeni i isprani grah, lovorov list, kobasicu i pileći temeljac, pusti da prokuha, pa smanji vatru i kuhaj još 10 minuta. Dodaj tjesteninu i kuhajte dok tjestenina ne bude gotova.
  5. Posluži toplo. 

Imamo još odličnih recepata za slasno zimsko varivo...

 

super savjeti Jela na žlicu zgusni na zdraviji i ukusniji način

Hranjivo i zdravo Isprobaj tri ukusna i brza jela s keljom

pregacha Ričet - varivo koje miriše na djetinjstvo

domaći okusi Pašta fažol pravo je zimsko jelo koje će te ugrijati

zima na žlicu Prezimi uz pikantno varivo od kiselog kupusa

Fino i toplo Varivo od kelja: Dobro poznati okusi djetinjstva

 

Posjeti Gastro.hr