Sjećate se ričeta kad ste bili manji? Danas se to isto, nekad omraženo, jelo pretvorilo u nezapamćenu deliciju koju jedva čekamo okusiti i na vlastitom stolu. Ričet će se odlično složiti uz pogačice od čvaraka, a bit će jednako ukusan čak i dan nakon kuhanja.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Ričet varivo
Sastojci:
- 200 g ječmene kaše
- 1 glavica luka
- 3-4 krumpira
- 2 mrkve
- 4 češnja češnjaka
- 20 ak grama maslaca ili ulja
- 1 konzerva graha (oko 200 g ocijeđenog graha)
- 500 g kobasice
- sol, papar, mješavina začina po želji, nasjeckani list peršina
Postupak:
- Ječmenu kašu prelij vodom i ostavi da se namače bar dva sata ili preko noći.
- Mrkvu, krumpir i luk oguli i nareži na kockice.
- U loncu rastopi maslac pa dodaj narezani luk, mrkvu i krumpir i prži na srednjoj vatri.
- Nakon par minuta dodaj ocijeđenu ječmenu kašu te prelij sa 1 - 1,5 l vode i ubaci kobasice.
- Dodaj još soli i papra, možeš dodati i kajenske papričice ili žličicu dimljene paprike te mješavinu začina.
- Kuhaj otprilike sat vremena, a zatim dodaj ocijeđeni grah iz konzerve i kuhaj još 10-15 minuta.
- Dodaj sjeckani peršin, posluži i uživaj.