gastro postao
Bacite pogled na recept za ričet - jelo na žlicu koje podsjeća na djetinjstvo...
Sjećate se ričeta kad ste bili manji? Danas se to isto, nekad omraženo, jelo pretvorilo u nezapamćenu deliciju koju jedva čekamo okusiti i na vlastitom stolu. Ričet će se odlično složiti uz pogačice od čvaraka, a bit će jednako ukusan čak i dan nakon kuhanja.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- 200 g ječmene kaše
- 1 glavica luka
- 3-4 krumpira
- 2 mrkve
- 4 češnja češnjaka
- 20 ak grama maslaca ili ulja
- 1 konzerva graha (oko 200 g ocijeđenog graha)
- 500 g kobasice
- Sol, papar, mješavina začina po želji, nasjeckani list peršina.
Postupak pripreme:
- Ječmenu kašu prelijte vodom i ostavite da se namače bar dva sata ili preko noći.
- Mrkvu, krumpir i luk ogulite i narežite na kockice.
- U loncu rastopite maslac pa dodajte narezani luk, mrkvu i krumpir i pržite na srednjoj vatri.
- Nakon par minuta dodajte ocijeđenu ječmenu kašu te prelijte s 1 - 1,5 l vode i ubacite kobasice.
- Dodajte još soli i papra, možete dodati i kajenskog papra ili žličicu dimljene paprike te mješavinu začina.
- Kuhajte otprilike sat vremena, a zatim dodajte ocijeđeni grah iz konzerve i kuhajte još 10-15 minuta.
- Dodajte sjeckani peršin, poslužite i uživajte.
Dobar tek!