Kolumne 8541 prikaza 17. prosinca 2018.

Ričet - varivo koje miriše na djetinjstvo

Irena Gavran
Bacite pogled na recept za ričet koji svojom toplinom topi i najveće sante leda.

Sjećate se ričeta kad ste bili manji? Danas se to isto, nekad omraženo, jelo pretvorilo u nezapamćenu deliciju koju jedva čekamo okusiti i na vlastitom stolu. Ričet će se odlično složiti uz pogačice od čvaraka, a bit će jednako ukusan čak i dan nakon kuhanja.

 

Možda vas zanima... Pieroge - slasni poljski jastučići punjeni krumpirom Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
 

Možda vas zanima... Ostatke ručka upakirajte u šarene jastučiće Kolumne Možda vas zanima... Palačinke od piva - slastica koju želite isprobati Kolumne

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Potrebno vam je:

  • 200 g ječmene kaše
  • 1 glavica luka
  • 3-4 krumpira
  • 2 mrkve
  • 4 češnja češnjaka
  • 20 ak grama maslaca ili ulja
  • 1 konzerva graha (oko 200 g ocijeđenog graha)
  • 500 g kobasice
  • Sol, papar, mješavina začina po želji, nasjeckani list peršina.

Postupak pripreme:

  1. Ječmenu kašu prelijemo vodom i ostavimo da se namače bar dva sata ili preko noći.
  2. Mrkvu, krumpir i luk ogulite i narežite na kockice.
  3. U lonac, na maslac dodamo narezani luk, mrkvu i krumpir i pržite na srednjoj vatri.
  4. Nakon par minuta dodajte ocijeđenu ječmenu kašu te prelijte s 1 - 1,5 l vode i ubacite kobasice. Dodajte
  5. još soli i papra, možete dodati i kajenskog papra ili žličicu dimljene paprike, te mješavinu začina.
  6. Kuhajte oko 1 h. A zatim dodajte ocijeđeni grah i konzerve i kuhajte 10-15 minuta.
  7. Dodajte sjeckani peršin, poslužite i uživajte.

Dobar tek!

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.