Kolumne 02. prosinca 2023.

Ričet - varivo koje miriše na djetinjstvo

Ričet
Ričet varivo i pogačice od čvaraka foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Bacite pogled na recept za ričet - jelo na žlicu koje podsjeća na djetinjstvo...

Sjećate se ričeta kad ste bili manji? Danas se to isto, nekad omraženo, jelo pretvorilo u nezapamćenu deliciju koju jedva čekamo okusiti i na vlastitom stolu. Ričet će se odlično složiti uz pogačice od čvaraka, a bit će jednako ukusan čak i dan nakon kuhanja.

 

Možda vas zanima... Pieroge - slasni poljski jastučići punjeni krumpirom Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Ričet | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Ričet varivo

Sastojci:

  • 200 g ječmene kaše
  • 1 glavica luka
  • 3-4 krumpira
  • 2 mrkve
  • 4 češnja češnjaka
  • 20 ak grama maslaca ili ulja
  • 1 konzerva graha (oko 200 g ocijeđenog graha)
  • 500 g kobasice
  • sol, papar, mješavina začina po želji, nasjeckani list peršina

Postupak:

  1. Ječmenu kašu prelij vodom i ostavi da se namače bar dva sata ili preko noći.
  2. Mrkvu, krumpir i luk oguli i nareži na kockice.
  3. U loncu rastopi maslac pa dodaj narezani luk, mrkvu i krumpir i prži na srednjoj vatri.
  4. Nakon par minuta dodaj ocijeđenu ječmenu kašu te prelij sa 1 - 1,5 l vode i ubaci kobasice.
  5. Dodaj još soli i papra, možeš dodati i kajenske papričice ili žličicu dimljene paprike te mješavinu začina.
  6. Kuhaj otprilike sat vremena, a zatim dodaj ocijeđeni grah iz konzerve i kuhaj još 10-15 minuta.
  7. Dodaj sjeckani peršin, posluži i uživaj.

 

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.