gastro postao
Osim uz luk i sol, čvarci uz ovaj recept postaju zvijezde jesenjske kuhinje.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 592
Potrebno vam je
- 800 g pšenično brašno, bijelo
- 2 kom jaje kokošje
- 3 žlica vino bijelo
- 1 žlica maslac, slani
- 1 kom kvasac, svježi
- 200 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 400 g čvarci
- 2 žlica sol
- 1 žlica šećer, kristal
Priprema
- Pomiješajte kvasac s mlijekom i dodajte žlicu šećera. Ostavite sa strane da se digne. Kad je kvasac spreman, dodajte ga u posudu s brašnom pa umiješajte jaje, vino, sol i mast ili maslac. Dobro umijesite tijesto tako da polako ulijevate mlijeko.
- Kad dobijete meko tijesto, razvaljajte ga i pospite izmrvljenim čvarcima. Zarolajte tijesto i ostavite sa strane. Nakon deset minuta razvaljajte ga pa opet nekoliko puta preklopite i tako tri puta. Zadnji put kad razvaljate tijesto na debljinu prsta, premažite ga istučenim jajetom.
- Kalupom izrežite kružiće iz tijesta i pecite 15-ak minuta na 180°c.
Izvor Skuhatćute