Recepti 13. listopada 2014.

Pogačice od čvaraka

gastro postao gastro.24sata.hr
Osim uz luk i sol, čvarci uz ovaj recept postaju zvijezde jesenjske kuhinje.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 592

Potrebno vam je

  • 800 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 3 žlica vino bijelo
  • 1 žlica maslac, slani
  • 1 kom kvasac, svježi
  • 200 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 400 g čvarci
  • 2 žlica sol
  • 1 žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Pomiješajte kvasac s mlijekom i dodajte žlicu šećera. Ostavite sa strane da se digne. Kad je kvasac spreman, dodajte ga u posudu s brašnom pa umiješajte jaje, vino, sol i mast ili maslac. Dobro umijesite tijesto tako da polako ulijevate mlijeko.
  2. Kad dobijete meko tijesto, razvaljajte ga i pospite izmrvljenim čvarcima. Zarolajte tijesto i ostavite sa strane. Nakon deset minuta razvaljajte ga pa opet nekoliko puta preklopite i tako tri puta. Zadnji put kad razvaljate tijesto na debljinu prsta, premažite ga istučenim jajetom.
  3. Kalupom izrežite kružiće iz tijesta i pecite 15-ak minuta na 180°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.