Želimo vam sretan Dan pizze uz recepte i savjete
Prema većini izvora, Dan pizze je upravo 9. veljače. Spominje se još nekoliko datuma, vjerojatno kao opravdanje za često čašćenje ovim talijanskim specijalitetom.
Pizza je zaista evoluirala od tradicionalne verzije s rajčicom i mozzarellom pa tako gotovo svaka država u svijetu ima svoju verziju. Više nije neobično na pizzu stavljati voće, plemenite sireve, jela poput bolonjeza ili tjestenine sa sirom pa čak i cijele komada mesa.
Iako mi volimo klasičnu pizzu i vegetarijanske verzije, ipak smo za sve hrabre pripremili mnoštvo neobičnih recepata. Najprije pročitajte o tajnama vrhunskog tijesta, a zatim dobro promislite kojom ćete kombinacijom proslaviti ovaj dan.
Sada iz hrpe recepata proberite onaj koji vam danas zvuči najprimamljivije. Mi se dvoumimo između pizze s bučinim brašnom i tunom i one s podlogom od tikvica. Sretno s odabirom i neka vam je slastan Dan pizze!