Želimo vam sretan Dan pizze uz recepte i savjete

Thinkstock
Prema većini izvora, Dan pizze je upravo 9. veljače. Spominje se još nekoliko datuma, vjerojatno kao opravdanje za često čašćenje ovim talijanskim specijalitetom.
Vidi originalni članak

Pizza je zaista evoluirala od tradicionalne verzije s rajčicom i mozzarellom pa tako gotovo svaka država u svijetu ima svoju verziju. Više nije neobično na pizzu stavljati  voće, plemenite sireve, jela poput bolonjeza ili tjestenine sa sirom pa čak i cijele komada mesa.

 

 

Iako mi volimo klasičnu pizzu i vegetarijanske verzije, ipak smo za sve hrabre pripremili mnoštvo neobičnih recepata. Najprije pročitajte o tajnama vrhunskog tijesta, a zatim dobro promislite kojom ćete kombinacijom proslaviti ovaj dan.

 

Radionica Naučila sam raditi najbolju domaću pizzu - evo kako!

najbolje ikad! Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti

 

Sada iz hrpe recepata proberite onaj koji vam danas zvuči najprimamljivije. Mi se dvoumimo između pizze s bučinim brašnom i tunom i one s podlogom od tikvica. Sretno s odabirom i neka vam je slastan Dan pizze!

 

Video Kineska pizza s piletinom - vrući spoj za prste polizati

Novo ruho ručka Pizza s krumpirom zbilja postoji - imamo i recept!

Kakav spoj! Neobična pizza s bundevom, pancetom i keljom

 

 

Fantastično! Samo za najveće ljubitelje: Pizza torta

Veganska hrana! Nevjerojatna pizza od chia sjemenki

 

 

 

Posjeti Gastro.hr