Recepti 09. veljače 2018.

Želimo vam sretan Dan pizze uz recepte i savjete

pizza s kobasicom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prema većini izvora, Dan pizze je upravo 9. veljače. Spominje se još nekoliko datuma, vjerojatno kao opravdanje za često čašćenje ovim talijanskim specijalitetom.

Pizza je zaista evoluirala od tradicionalne verzije s rajčicom i mozzarellom pa tako gotovo svaka država u svijetu ima svoju verziju. Više nije neobično na pizzu stavljati  voće, plemenite sireve, jela poput bolonjeza ili tjestenine sa sirom pa čak i cijele komada mesa.

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

 

Iako mi volimo klasičnu pizzu i vegetarijanske verzije, ipak smo za sve hrabre pripremili mnoštvo neobičnih recepata. Najprije pročitajte o tajnama vrhunskog tijesta, a zatim dobro promislite kojom ćete kombinacijom proslaviti ovaj dan.

 

Možda vas zanima... Naučila sam raditi najbolju domaću pizzu - evo kako! Kolumne pizza Možda vas zanima... Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti Recepti

 

Sada iz hrpe recepata proberite onaj koji vam danas zvuči najprimamljivije. Mi se dvoumimo između pizze s bučinim brašnom i tunom i one s podlogom od tikvica. Sretno s odabirom i neka vam je slastan Dan pizze!

 

Možda vas zanima... Kineska pizza s piletinom - vrući spoj za prste polizati Kolumne Možda vas zanima... Pizza s krumpirom zbilja postoji - imamo i recept! Recepti Možda vas zanima... Neobična pizza s bundevom, pancetom i keljom Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Možda vas zanima... Samo za najveće ljubitelje: Pizza torta Recepti Možda vas zanima... Nevjerojatna pizza od chia sjemenki Kolumne

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.