Grincajg - vezica povrća od koje nastaju čuda

Thinkstock
Mrkva, peršin, celer i pokoji dodatak u samo jednoj vezici povrća, osim juhe, mogu stvoriti čuda. Donosimo vam ideje za sjajna jela koja mogu nastati od tako jednostavnog grincajga.
Vidi originalni članak

Kod svakog odlaska na tržnicu, obavezna je postaja i ona jedna kumica koja drži najbolji, najbogatiji domaći grincajg. Mrkva, celer, peršin korijen i list, pokoji list kelja i temeljac za juhu već je gotov. Osim najfinije domaće povrtne juhe, od ove kombinacije namirnica mogu nastati i mnoga druga, fina i jednostavna čuda.

 

Dobra podloga svakog umaka svakako je sitno sjeckano povrće. Pripremate li bolognese ili neki drugi mesni ili riblji umak, svakako će vam trebati i vezica grincajga čiji će sastojci na idealan način zaokružiti svako jelo.

 

Volimo paštu! Ragu s paprikom i mljevenim mesom za brze ljetne tanjure

Strawberry Soup Prevarite nepce: Lažni bolognese bez mesa

Ragu ili Bolognese Talijanski specijalitet po receptu Antonia Carluccia

 

 

Uz bistre domaće juhe, grincajg možete iskoristiti i za pripremu gustih juha u koje zatim možete dodati omiljeno ljetno povrće ili pak ribu. Gulaši i teža, bogatija jušna jela također ne mogu proći bez vezice kvalitetnog grincajga. 

 

blagdani na žlicu Riblja juha - jednostavna, brza i apsolutno divna

NAŠ PRIJEDLOG Za ručak i večeru: Kremasta juha od mrkve

 

 

Brzo i jednostavno pečeno povrće sjajan je prilog, a kako se ne biste zamarali s traženjem i kombiniranjem različitih vrsta povrća, jednostavno operite namirnice u svojoj vezici grincajga, začinite ih maslinovim uljem, dodajte pokoji začin i jednostavan, zdrav i ukusan prilog već je gotov.

 

Kako ispeći bilo koje povrće u pećnici?
 

 

Za brzinski wok također će vam biti dovoljna tek vezica grincajga, nešto egzotičnih dodataka poput soja umaka i đumbira, a zatim i stakleni rezanci ili riža. Povrće jednostavno nasjeckajte na štapiće, kratko ga pržite u woku, dodajte ostatak odabranih sastojaka i uživajte u nevjerojatno aromatičnom i bogatom ručku.

 

Za slasnija jela Umak od kikirikija voli se s wokom i piletinom

 

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr