Kiflice, klipići, slanci - recepti za omiljena domaća peciva

Getty Images
Prutići od dizanog tijesta odlična su ideja u baš svako doba. Bez obzira volite li one jednostavnije, s posipom, preljevom, punjene ili prazne, na našoj ćete listi omiljenih zasigurno pronaći nešto za sebe.
Vidi originalni članak

Mekane kiflice, varaždinski klipići, slasni kroasani ili slanci koji podsjećaju na djetinjstvo. Imamo ih sve, a na vama je samo da odaberete omiljenu vrstu peciva i na najfiniji način začinite dan.

 

Meke kiflice, brze ili one kojima je potrebno nešto više vremena, idealna su grickalice u baš svako doba.

Dodajte im maslac, jaje i vrhnje kako bi što duže ostale meke ili pak im dodajte ulja kako bi bile slasnije. Zaigrajte se nadjevima, pospite ih omiljenim kombinacijama sjemenki i navalite na fine tople kruščiće.

 

Za doručak ili grickanje Najbrže meke kiflice koje ćete obožavati

 

Slavonka Mekane kiflice koje se ne mijese

 

Topli zalogaji Superbrze kiflice sa slaninom - jednostavno sjajno!

 

 

Slanci s preljevom od soli vraćaju nas u neke mlađe dane, a ovi po receptu Darka Kontina pravi su hit. Uspijevaju baš uvijek, a preljev od soli zaslužan je za dozu posebnosti.

 

Darkova Web Kuharica Zaboravi na pekaru, napravi domaće slance

 

Kroasane ne odbijamo baš nikad, pa nam se tako recept naše Nevene s bloga Mama Drama činio kao idealno štivo za dane kada nam se baš jede nešto lisnato, bogato i slasno. 

 

Mama drama Zamiriši kuhinju domaćim kroasanima!

 

 

Kupus kifle domaća su verzija francuskih kroasana koju, ako još niste, definitivno morate isprobati. Razlistani na najljepši mogući način, ovi su dizani zalogaji savršeno meki, masni i slasni.

 

Foodgasm Mamine kupus kifle - pecivo koje vraća u djetinjstvo

 

Svatko tko je isprobao varaždinske klipiće kaže da natrag nema. Najmekši i najfiniji prutići od dizanog tijesta stižu upravo iz Varaždina. Ovaj smo recept isprobali nebrojeno mnogo puta i baš svaki put se oduševili. Najbolji dio, klipići ostaju meki i do tri dana. Genijalno!

 

snack za pet! Ultimativni recept za Varaždinski klipič

 


Za brzinsku pripremu, birajte prutiće priprema kojih će vam oduzeti svega osam minuta. Ne vjerujete? Isprobajte i uvjerite se sami!

 

JEDNOSTAVNO! Ispecite domaće slane štapiće za samo 8 minuta

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr