Zelena sreća: Što nam na tanjure donosi proljeće

Thinkstock
Početak proljeća ujedno označava i dolazak sjajnih povrtnih delicija na tanjur. Donosimo pregled namirnica i popis recepata kojima se posebno veselimo ovog proljeća.
Vidi originalni članak

Travanj je mjesec kada se priroda napokon budi iz zimskog sna, a tržnice dobivaju boju. Čitav niz šarenih voćnih i povrtnih delicija čeka na isprobavanje, pa se stoga odmah bacamo na posao. 

 

 

Povratak paprike na police naših hladnjaka donosi nam čitav niz mogućnosti za pripremu slasnih jela. Od jednostavnih baza za umake, pa sve do šarolikih tanjura koji uključuju baš sve boje paprike, ovo je povrće koje nas uvijek može razveseliti.

 

Danas kuhamo! Od A do Ž: Tortilje koje uspiju baš uvijek

mali chef Vegetarijanski chili s tortiljama od heljdinog brašna

 

 

Tikvice pak su jedna sasvim posebna priča. Ne postoji kombinacija okusa s kojom se one ne slažu, a volimo ih čak i sirove, uz dobar dip i malo začina, svježe tikvice postaju grickalica kojoj je teško odoljeti. Svestrane, kakve jesu, odlično će se snaći i u različitim složencima, popečcima i salatama. 

 

Za kraj ljeta Povrtne lazanje s tikvicama, patlidžanom i sirevima

fina i hrskava ideja UKUSNA PREVARA Lažni pomfrit od tikvica

 

Ne smijemo zaboraviti niti šparoge. Iako kratkog vijeka, delikatne šparoge možete pripremati na nebrojeno mnogo načina. Od grilanja na tavi, preko kombinacija sa slaninom i pancetom, pa sve do finih rižota. Na vama je samo da odaberete.

 

top 12 Proljeće na tanjuru: Omiljeni recepti sa šparogama

 

Žive zelene boje u tanjure nam donose grašak, blitva, špinat, matovilac, radič, brokula i kelj. Kombinirajte ih s jednostavnim tjesteninama, složencima, juhama i varivima. Sa svježim sezonskim povrćem zbilja ne možete pogriješiti.

 

Za prste polizati Složenac od mljevenog mesa s keljom i batatom

divota na tanjuru Dalmatinski klasik: Lešo blitva s krumpirom

Kremasti ručak Rižoto od graška - dok čekamo proljeće...

 


 

Posjeti Gastro.hr