Travanj je mjesec kada se priroda napokon budi iz zimskog sna, a tržnice dobivaju boju. Čitav niz šarenih voćnih i povrtnih delicija čeka na isprobavanje, pa se stoga odmah bacamo na posao.
Povratak paprike na police naših hladnjaka donosi nam čitav niz mogućnosti za pripremu slasnih jela. Od jednostavnih baza za umake, pa sve do šarolikih tanjura koji uključuju baš sve boje paprike, ovo je povrće koje nas uvijek može razveseliti.
Tikvice pak su jedna sasvim posebna priča. Ne postoji kombinacija okusa s kojom se one ne slažu, a volimo ih čak i sirove, uz dobar dip i malo začina, svježe tikvice postaju grickalica kojoj je teško odoljeti. Svestrane, kakve jesu, odlično će se snaći i u različitim složencima, popečcima i salatama.
Ne smijemo zaboraviti niti šparoge. Iako kratkog vijeka, delikatne šparoge možete pripremati na nebrojeno mnogo načina. Od grilanja na tavi, preko kombinacija sa slaninom i pancetom, pa sve do finih rižota. Na vama je samo da odaberete.
Žive zelene boje u tanjure nam donose grašak, blitva, špinat, matovilac, radič, brokula i kelj. Kombinirajte ih s jednostavnim tjesteninama, složencima, juhama i varivima. Sa svježim sezonskim povrćem zbilja ne možete pogriješiti.