Špajza 10. travnja 2018.

Zelena sreća: Što nam na tanjure donosi proljeće

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Početak proljeća ujedno označava i dolazak sjajnih povrtnih delicija na tanjur. Donosimo pregled namirnica i popis recepata kojima se posebno veselimo ovog proljeća.

Travanj je mjesec kada se priroda napokon budi iz zimskog sna, a tržnice dobivaju boju. Čitav niz šarenih voćnih i povrtnih delicija čeka na isprobavanje, pa se stoga odmah bacamo na posao. 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Povratak paprike na police naših hladnjaka donosi nam čitav niz mogućnosti za pripremu slasnih jela. Od jednostavnih baza za umake, pa sve do šarolikih tanjura koji uključuju baš sve boje paprike, ovo je povrće koje nas uvijek može razveseliti.

 

Možda vas zanima... Od A do Ž: Tortilje koje uspiju baš uvijek Recepti Možda vas zanima... Vegetarijanski chili s tortiljama od heljdinog brašna Kolumne

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Tikvice pak su jedna sasvim posebna priča. Ne postoji kombinacija okusa s kojom se one ne slažu, a volimo ih čak i sirove, uz dobar dip i malo začina, svježe tikvice postaju grickalica kojoj je teško odoljeti. Svestrane, kakve jesu, odlično će se snaći i u različitim složencima, popečcima i salatama. 

 

Možda vas zanima... Povrtne lazanje s tikvicama, patlidžanom i sirevima Recepti Lažni pomfrit od tikvica Možda vas zanima... Ukusna prevara: Lažni pomfrit od tikvica Recepti

 

Ne smijemo zaboraviti niti šparoge. Iako kratkog vijeka, delikatne šparoge možete pripremati na nebrojeno mnogo načina. Od grilanja na tavi, preko kombinacija sa slaninom i pancetom, pa sve do finih rižota. Na vama je samo da odaberete.

 

Šparoge-s-parmezanom Možda vas zanima... Proljeće na tanjuru: Omiljeni recepti sa šparogama Špajza

 

Žive zelene boje u tanjure nam donose grašak, blitva, špinat, matovilac, radič, brokula i kelj. Kombinirajte ih s jednostavnim tjesteninama, složencima, juhama i varivima. Sa svježim sezonskim povrćem zbilja ne možete pogriješiti.

 

Možda vas zanima... Složenac od mljevenog mesa s keljom i batatom Recepti Možda vas zanima... Dalmatinski klasik: Lešo blitva s krumpirom Recepti Možda vas zanima... Rižoto od graška - dok čekamo proljeće... Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.