Špajza 04. veljače 2018.

Top 5 jela na žlicu: Kada padne snijeg...

Varivo
1/3
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čim vrijeme malo zahladi, možemo se početi grijati s čušpajzima, varivima, maneštrama s dodatkom kobasice, graha i čega god vam mašta poželi.

Ne smeta nam zahlađenje, dok god nas griju bogata i zasitna jela na žlicu. Iz naše baze recepata odabrali smo pet najpopularnijih variva koja će inspirirati i zadovoljiti svačije nepce.

1. Pašta fažol

Poznato jelo talijanskog podrijetla uglavnom se jede u priobaljnom dijelu Hrvatske, a popularnost pripisuje kombinaciji tjestenine, graha i suhog mesa. Recept za ovo hranjivo jelo možete pronaći ovdje.

pašta fažol.jpg | Author:

2. Gusto varivo od kelja i kobasica

Predlažemo gusto varivo s kobasicom, tjesteninom, grahom i keljom za koje vam je potrebno svega 45 minuta. Recept ovdje.

3. Krčka maneštra

Maneštra je prepoznatljivo jelo istarske kuhinje, a kuha se u svim godišnjim dobima. Krčku maneštru s kukuruzom, krumpirom i grahom pronađite ovdje.

4. Varivo od kupusa i jabuka

Slatko varivo apsolutni je hit u našoj kuhinji. Jabuka savršeno odgovara i svježem kupusu u salati, a u varivu s kupusom nas je oduševila. Recept ovdje.

5. Juha od leće

Juha koja nas je osvojila svojom jednostavnošću i brzom pripremom najbolji je izbor za ljubitelje variva. Leća se odlično slaže s rajčicom, češnjakom i suhomesnatim proizvodima, tako da je ovo jelo pravi izbor za sve koji vole povrće i brzu pripremu.

 

Dobar vam tek, i ne zaboravite friški kruh!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Barbara Petrović
    merida 16:38 05. Siječanj 2015.

    Variva obožavam i svaki dan ih preko tjedna pravim. Zdrava su, brzo gotova i fina.