Na svijetu postoje stotine vrsta riže kao i tisuću načina kako nadograditi okuse ovog fantastičnog obroka, koji se može konzumirati kao zdrav doručak ili večera.
Najbolja riža je svakako okruglastog oblika i u svom sastavu ima veliku razinu škroba. Možete čak koristiti integralnu rižu, no nju je potrebno malo duže kuhati. Što se tiče zaslađivača, postoji širok spektar, pa tako možete koristiti smeđi šećer, med, sirup od agave, steviju itd. Bademi, orasi, pistacio i drugi orašasti plodovi savršeno se uklapaju i oplemenjuju recepturu kao i suho voće, brusnice, datulje, grožđice i dr. Ovaj način pripremanja riže otvara široke mogućnosti koje zadovoljavaju sve kriterije vegeterijanskog i veganskog načina prehrane.
Broj osoba: 2
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Sastojci:
200 g riže
800 ml kokosovog mlijeka
2 žlice meda
2 žlice džema od dunje
1 vanilija štapić
Priprema:
- U teflon tavu uspite rižu i podlijte s kokosovim mlijekom. Kuhajte na posve laganoj vatri
- Zasladite jelo sa dvije žlice meda i oplemenite okus jednim štapićem vanilije.
- Rižu kuhajte dok se ne učini fina kremasta smjesa.
- Kad je riža gotova, servirajte ju u zdjelicu na način, red riže, red džema od dunje.
- Ukrasite sa blanširanim bademima i narančom
Dobar tek!