Kolumne 23. svibnja 2016.

Ponesite na posao ukusne sezam pločice

Sezam-pločice
foto: Ingrid Periša
gastro postao gastro.24sata.hr
"Za rođendan sam dobila punu vrećicu sezam bombona i uzela ih na posao", priča naša draga blogerica

Taj dan nam su nam dobro održavali razinu šećera jer ih nismo prestali jesti. Odlučila sam se napraviti ih sama. Prvi pokušaj i nije bio tako uspješan jer sam naravno brzinski otapala šećer. U tom slučaju šećer previše zagori i bude gorak. Ovaj put sam to izvela pažljivo i strpljivo.

Ako izuzmemo šećer, sezam je visokovrijedna namirnica i čini mi se da nije loše imati ovakav slatkiš kod kuće...

Sastojci: 

sezam-plocice | Author: Ingrid Periša foto: Ingrid Periša
  • 3/4 šalice šećera
  • 1/4 šalice meda
  • prstohvat soli
  • 1 žlica vode
  • 1 šalica sezama
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/4 žličice sode bikarbone

Postupak:

  1. Izaberite posudu dimenzija otprilike 25x35 u koju ćete uliti pastu. Obložite je masnim papirom.
  2. Sve sastojke osim sode bikarbone stavite u jednu posudu i na laganoj vatri miješajte. To će trajati oko 10 minuta.
  3. Kada vam šećer počne dobivati zlatnu boju dodajte sodu bikarbonu koja će napraviti kremastu smjesu. Još kratko miješajte i istresite na masni papir brzinski poravnavajući jer se smjesa za čas stvrdnjava.
  4. Kada ste zagladili smjesu odmah je oštrim nožem narežite na komadiće kakve želite.

Ingrid možete pratiti i na njezinom blogu Prekratak dan i Facebook stranici. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.