19. prosinca 2013.

Brzi i zdravi blagdanski recepti

maja kefecek.jpg
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Maja Kefeček pripremila je gurmanski menu za zdravi božićni ručak.

Da zdrava prehrana okusima može parirati obilnom i kaloričnom božićnom ručku, uvjerili su se svi polaznici blagdanske radionice Maje Kefeček. U intimnoj atmosferi obiteljskog doma, Maja, autorica stranice Fina klopa i zagovarateljica zdravog načina prehrane, pripremila je kompletan menu za drugačiju proslavu blagdana.

Od juhe od brokule i leće, preko bogate seitan pečenke poslužene sa šarenom salatom u kojoj je spojila matovilac, endiviju, rikolu, crveni radič, mrkvu i sočni nar, pa sve zajedno začinila s maslinovim uljem, octom, senfom i crnim sezamom, do 'pijanog' čokoladnog deserta za kraj, koji idealno zaokružuje ovu zdravu božićnu gastro priču. Cilj radionice bio je i pokazati da zdravo, nije uvijek komplicirano i da vam za cjeloviti ručak nisu potrebni sati provedeni u kuhinji, već dobra organizacija i pravi recepti.

Maja se već dugo godina bavi proučavanjem i promicanjem zdrave prehrane, pa su ovakve radionice, kojih će u budućnosti biti još, logičan nastavak razvoja mlade kuharice, koja je svoju edukaciju počela u Školi prirodne kuhinje pri Makronovi. Osim što vodi radionice, piše članke, predaje na seminarima i surađuje na brojnim edukativnim programima na temu prirodne prehrane.

Maja u svojoj kuhinji koristi samo prirodne i namirnice s eko certifikatom, a u tome joj pomaže i tvrtka Bio Market Bios, koja u svojoj ponudi ima sve što je potrebno za cjelovitu zdravu prehranu. Ako ste zainteresirani za usavršavanjem novih vještine i preokret u načinu ishrane, Maju možete kontaktirati preko Facebook stranice Maja Kefeček - fina klopa. Ipak, ako imate neke dvojbe i strah od novog, slobodno u privatnosti svog doma prvo iskušajte recepte, koje je Maja rado podijelila za našu stranicu.

Recepti Maje Kefeček za zdravi blagdanski ručak:
Brza zelena juha
Seitan pečenka
Brzi pijani čokoladni desert

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.