03. listopada 2016.

Brzo i fino: Slatki jesenski crumble

crumble
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Jesenski desert za prste polizati gotov je u tren.

Jabuke, šljive i kupine čine divan jesenski spoj kojem je tako teško odoljeti. Začinite ih mrvičastom smjesom od zobenih pahuljica i keksića pa uživajte u slatkim sezonskim okusima. Odličan dodatak bit će i pokoja kruška. Poslužite crumble uz žlicu sladoleda ili toplu kavu.

Potrebno vam je:

  • 3 jabuke
  • 4 šljive
  • 1 šalica kupina
  • 100 g maslaca
  • 1 žličica cimeta
  • 1 šalica brašna
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 2 žlice šećera
  • Keksi

Priprema:

  1. Jabuke očistite pa ih zajedno sa šljivama nasjeckajte.
  2. Na tavi otopite polovicu maslaca, dodajte voće i žlicu šećera.
  3. Umiješajte kupine i pola žličice cimeta pa kratko pirjajte.
  4. U posudi pomiješajte brašno, zobene pahuljice, žlicu šećera i drugu polovicu maslaca.
  5. Dodajte šaku keksića i sve pomiješajte kako biste dobili mrvičastu smjesu.
  6. Prebacite voće u kalup, pospite smjesom i pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.