gastro postao
                                            
                                        
                                    Jesenski desert za prste polizati gotov je u tren.
                                
                                
                                    
                                
                                Jabuke, šljive i kupine čine divan jesenski spoj kojem je tako teško odoljeti. Začinite ih mrvičastom smjesom od zobenih pahuljica i keksića pa uživajte u slatkim sezonskim okusima. Odličan dodatak bit će i pokoja kruška. Poslužite crumble uz žlicu sladoleda ili toplu kavu.
Potrebno vam je:
- 3 jabuke
 - 4 šljive
 - 1 šalica kupina
 - 100 g maslaca
 - 1 žličica cimeta
 - 1 šalica brašna
 - 1 šalica zobenih pahuljica
 - 2 žlice šećera
 - Keksi
 
Priprema:
- Jabuke očistite pa ih zajedno sa šljivama nasjeckajte.
 - Na tavi otopite polovicu maslaca, dodajte voće i žlicu šećera.
 - Umiješajte kupine i pola žličice cimeta pa kratko pirjajte.
 - U posudi pomiješajte brašno, zobene pahuljice, žlicu šećera i drugu polovicu maslaca.
 - Dodajte šaku keksića i sve pomiješajte kako biste dobili mrvičastu smjesu.
 - Prebacite voće u kalup, pospite smjesom i pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
 
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!