gastro postao
Jesenski desert za prste polizati gotov je u tren.
Jabuke, šljive i kupine čine divan jesenski spoj kojem je tako teško odoljeti. Začinite ih mrvičastom smjesom od zobenih pahuljica i keksića pa uživajte u slatkim sezonskim okusima. Odličan dodatak bit će i pokoja kruška. Poslužite crumble uz žlicu sladoleda ili toplu kavu.
Potrebno vam je:
- 3 jabuke
- 4 šljive
- 1 šalica kupina
- 100 g maslaca
- 1 žličica cimeta
- 1 šalica brašna
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 2 žlice šećera
- Keksi
Priprema:
- Jabuke očistite pa ih zajedno sa šljivama nasjeckajte.
- Na tavi otopite polovicu maslaca, dodajte voće i žlicu šećera.
- Umiješajte kupine i pola žličice cimeta pa kratko pirjajte.
- U posudi pomiješajte brašno, zobene pahuljice, žlicu šećera i drugu polovicu maslaca.
- Dodajte šaku keksića i sve pomiješajte kako biste dobili mrvičastu smjesu.
- Prebacite voće u kalup, pospite smjesom i pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!