gastro postao
Čak i oni kojima cvjetača nije najdraže povrće, zavoljet će ovu kombinaciju okusa i mirisa.
Cvjetaču pecite dok ne omekša, a papriku dok ne ispusti dovoljno mirisa. Pomiješajte ih pa ih pretvorite u ukusne i zdrave zalogaje koje nećete moći ispustiti iz ruku. Volite li ljuto, u jelo dodajte chilli, odlično se slaže s blagim okusom cvjetače. Začinite po vlastitoj želji. Za kremoznost pirea od paprike možete dodati i nešto umaka od rajčice. Igrajte se s okusima i dopustite da vas osvoji cvjetača.
Sastojci:
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 manja glavica cvjetače
- 3 režnja češnjaka
- 1 paprika
- 2 žlice krušnih mrvica
- 1 žlica sezama
Priprema:
- Zagrijte tri žlice maslinovog ulja na srednjoj vatri.
- Dodajte komadiće cvjetače pa začinite soli i paprom.
- Kuhajte dok cvjetača ne postane smeđa i mekana, oko 15 minuta.
- Promiješajte svakih nekoliko minuta.
- U drugoj tavi zagrijte ostatak maslinovog ulja, dodajte češnjak i papriku.
- Pecite dok peprika ne omekša, a zatim prebacite u blender, posolite i popaprite pa izmiksajte u pire.
- Dodajte maslinovog ulja ako je potrebno.
- Pire dodajte cvjetači i kuhajte još jednu minutu.
- Dodajte krušne mrvice i sezam, prokuhajte još koju minutu pa poslužite toplo.
Dobar tek!