Recepti 26. siječnja 2019.

Jednostavna i brza torta s kakaom i kavom

cokoladna torta
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagana i brza torta za ljubitelje čokolade i kave.

Kod izrade ovog jednostavnog 15-minutnog kolača skoro pa više vremena treba za mjerenje količine sastojaka nego za sam postupak pripreme. A osim što je nije zahtijevan – vrlo je ukusan.

Ukoliko imate malo više vremena, predlažemo vam da tijekom pečenja kolača pripremite ganache, kojim ga možete dodatno obogatiti.

 

Možda vas zanima... Još brži: Taj slatki čokoladni ganache... Špajza

 

Možda vas zanima... Zasladite se čokoladnom mousse tortom s malinama Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 280 g šećera
  • 20 g vanilin šećera
  • 250 g oštrog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ½ žličice cimeta
  • ¼ žličice soli
  • 225 g maslaca
  • 150 mL mlijeka
  • 5 žlica kakao praha
  • 1 žličica instant kave
  • 200 g jogurta
  • 2 jaja
  • ½ žlice ruma

torta | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema:

  1. Pomiješajte šećer, vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol.
  2. U manjem loncu dobro pomiješajte kakao prah i instant kavu s mlijekom, a potom dodajte i maslac te zagrijte na umjerenoj vatri kako bi se maslac u potpunosti rastopio.
  3. Smjesu s maslacem ulijte u prethodno pripremljenu mješavinu suhih sastojaka i dobro promiješajte.
  4. Dobivenoj smjesi umiješajte jogurt, jaja i rum te je ulijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte.
  5. Pecite na 180°C oko 30 minuta.

Po želji kolač možete preliti ganache kremom.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.