Recepti 8617 prikaza 24. svibnja 2018.

Zasladite se čokoladnom mousse tortom s malinama

Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam odličan recept za čokoladni mousse u kombinaciji sa malinama!

Čokolada i malina gotovo su savršena kombinacija, a mousse od čokolade i malina preliven preko biskvita savršeni desert

 

Možda vas zanima... Ultimativni užitak: Rolada torta s malinama i limunom Kolumne

 

torta Možda vas zanima... Markova super torta od malina i čokolade Špajza

 

Potrebno vam je:

Za biskvit:

  • 100 g šećera
  • 125 g brašna
  • 2 jaja
  • žlica kakaa u prahu
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 g maslaca
  • 0.75 dl mlijeka

Za mousse:

  • 2 jaja
  • žličića ekstrakta vanilije
  • 200 g čokolade s visokim udjelom kakaa
  • 4 dc slatkog vrhnja
  • 500 g malina
  • čokoladni prutići za ukrašavanje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Pjenasto umiješajte žumanjke sa šećerom i omekšalim maslacem.
  3. Prosijte brašno s kakaom i pomiješajte s praškom za pecivo, te dodajte žumanjcima. Zatim kuhačom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  4. Premažite kalup za pečenje maslacem i pospite brašnom.
  5. Izlijte smjesu i pecite biskvit oko 15 minuta. Pečenog ostavite da se dobro ohladi pa ga prerežite vodoravno na dva dijela.
  6. Žumanjke i šećer miješajte na pari dok se ne zgusnu, a šećer otopite, zatim dodajte natrgane komadiće čokolade za pripremu moussea. Kad se otopi, maknite je s pare.
  7. Dok se hladi, istucite slatko vrhnje u šlag, te lagano pomiješajte s čokoladnom smjesom. Na kraju pažljivo umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  8. Premažite prvi dio biskvita kremom, poklopite drugim biskvitom, pa ga premažite po vrhu i rubovima preostalom kremom. Stavite tortu u hladnjak na nekoliko sati.
  9. Prije posluživanja utisnite čokoladne prutiće, a na vrhu posložite maline.
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • s06011961v 09:42 28. Svibanj 2018.

    Gdje ide 0,75 dl mlijeka, koliko šećera ide u kremu???