gastro postao
Donosimo vam odličan recept za čokoladni mousse u kombinaciji sa malinama!
Čokolada i malina gotovo su savršena kombinacija, a mousse od čokolade i malina preliven preko biskvita savršeni desert.
Potrebno vam je:
Za biskvit:
- 100 g šećera
- 125 g brašna
- 2 jaja
- žlica kakaa u prahu
- 1/2 praška za pecivo
- 100 g maslaca
- 0.75 dl mlijeka
Za mousse:
- 2 jaja
- žličića ekstrakta vanilije
- 200 g čokolade s visokim udjelom kakaa
- 4 dc slatkog vrhnja
- 500 g malina
- čokoladni prutići za ukrašavanje
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Pjenasto umiješajte žumanjke sa šećerom i omekšalim maslacem.
- Prosijte brašno s kakaom i pomiješajte s praškom za pecivo, te dodajte žumanjcima. Zatim kuhačom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Premažite kalup za pečenje maslacem i pospite brašnom.
- Izlijte smjesu i pecite biskvit oko 15 minuta. Pečenog ostavite da se dobro ohladi pa ga prerežite vodoravno na dva dijela.
- Žumanjke i šećer miješajte na pari dok se ne zgusnu, a šećer otopite, zatim dodajte natrgane komadiće čokolade za pripremu moussea. Kad se otopi, maknite je s pare.
- Dok se hladi, istucite slatko vrhnje u šlag, te lagano pomiješajte s čokoladnom smjesom. Na kraju pažljivo umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
- Premažite prvi dio biskvita kremom, poklopite drugim biskvitom, pa ga premažite po vrhu i rubovima preostalom kremom. Stavite tortu u hladnjak na nekoliko sati.
- Prije posluživanja utisnite čokoladne prutiće, a na vrhu posložite maline.