29. ožujka 2016.

Artičoke i ostalo cvijeće koje obožavamo u jelima

Artičoke
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusno cvijeće predstavlja pravi užitak za gurmane, a s proljećem se budi i želja za - artičokama

Ne biste vjerovali, ali artičoke su rođakinje krizantemama, dalijama i suncokretima. Ugodno su nas iznenadile fotografije procvjetanih artičoka koje detaljno možete pogledati ovdje.

Dugi listovi biljke koristili su se u srednjem vijeku i to uglavnom u medicinske svrhe. Kako su bogat izvor antioksidansa, Talijani su artičoke počeli koristiti u jelima još u 15. stoljeću.

Namirnica koja sezonski kratko traje često je zanemarena u našim područjima, a kako ih detaljno očistiti i pripremiti - saznajte ovdje.

Predlažemo vam sljedeće recepte, nadamo se da ćete uživati u njima:

Kozice s artičokama i sušene mini rajčice

Punjene artičoke s kaparima i inćunima

Salata od sira, špinata i artičoke

Špageti s artičokama

Krem juha od artičoka i gljiva

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.