gastro postao
Ukusna i hranjiva salata
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 504
Salata
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 kom crvena paprika
- 4 mala žlica ulje maslinovo
- 100 g orah, suhi
- 200 g mladi špinat
- 200 g feta sir
- 300 g artičoka (listovi i srce)
- 125 g masline, crne
- 125 g masline, crne
- 1 kom lepinja
Dressing
- 125 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 4 žlica limunov sok
- 2 mala žlica med, vrcani
- 2 mala žlica origano
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte roštilj. Pecite papriku izrezanu na četvrtine dok gornja strana ne potamni. Izrežite na trake i stavite na stranu.
- U malu posudu stavite sve sastojke za dressing i dobro protresite.
- U tavi zagrijte žlicu / 15 ml maslinovog ulja. Dodajte orahe i propržite 1-2 minute ili dok blago ne posmeđe.
- Sve sastojke stavite u veću zdjelu za salatu, prelijte dressingom i poslužite s lepinjom.