27. lipnja 2016.

Nasjeckajte sitno voće i povrće u samo dvije sekunde

cherry rajčice
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najjednostavniji trik za sjeckanje sitnog voća i povrća je tu!

Sjeckanje sitnog voća i povrća ponekad je prava gnjavaža. Ima ga puno, bježi s daske za rezanje i stvara vam probleme. S druge strane, sitnom povrću poput cherry rajčica tako je teško odoljeti. Ljetno vrijeme zove nas da u njemu uživamo.

Pronašli smo najjednostavniji trik kojim ćete svoje cherry rajčice prepoloviti za samo dvije sekunde. Smjestite ih na tanjur, prekrijte drugim tanjurom i lagano pritisnite. Neka stisak bude dovoljno čvrst da rajčice ne bježe, ali ne prejak kako ih ne biste pretvorili u kašicu. Između dva tanjura prerežite nožem.

Cherry rajčice prepolovljene su i možete ih staviti na foccaciu, ubaciti u pećnicu ili pripremiti osvježavajući salatu. Na isti način možete sjeckati jagode, masline, sitni luk i drugo sitno voće i povrće. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.