19. svibnja 2016.

Pratite ove trikove i postanite majstor u kuhanju

cokolada
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz ove kulinarske savjete i trikove postat ćete masjtor u kuhanju

Čokolada za pamćenje

Želite li i kod kuće uživati u posebnoj toploj čokoladi kakve ste prije pili samo na posebnim mjestima. Za posebnost vam samo trebaju dva sastojka – toplo mlijeko i fina čokoladna pralina. Rastopite u šalici vrućeg mlijeka pralinu i dobit ćete posebno ukusan napitak.

Sol se povrću dodaje na kraju kuhanja

Kad kuhate povrće, sol dodajte na kraju jer ona produljuje kuhanje.  A vodu u kojoj se kuhalo povrće ne bacajte. Možete je koristiti za pripremu drugih jela.

Teleće-pečenje-s-krumpirima | Author: Dreamstime foto: Dreamstime

Umaci sa začinima ne smiju se prekuhati

Dodajete li u umak, primjerice senf, hren, nasjeckano mirisno bilje ili začine, pazite da ih ne prekuhate jer će izgubiti puno od svoje arome i okusa. 

Trikovi za savršeno pečeno meso

Kako se meso pri pečenju ne bi skupilo, odnosno smanjilo, najprije ga naglo popržite, zatim pirjajte desetak minuta s malo vode, pa stavite u pećnicu. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.