Recepti 08. travnja 2018.

Sočna piletina s indijskim oraščićima

piletina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivi okusi oraščića i piletina donose najslasnija jela

Složite si kombinaciju za čistu peticu i uživajte u laganoj večeri. Indijski oraščić podrijetlom je iz Brazila, ali uzgaja se i u drugim tropskim područjima. Indijski oraščić zapravo nije orašasti plod nego sjemenka ploda indijskog oraha - cashew jabuke. Koristi se za razne svrhe, od umaka do kolača

 

Okruglice Možda vas zanima... 5 načina pripreme junetine ili govedine None

 

Možda vas zanima... Konzerva tune za pet slasnih i brzih jela Špajza

 

Sastojci:

  • 500g pilećih prsa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • čili papričica
  • crvena paprika
  • žlica sojina umaka
  • 2 mlada luka
  • 200g indijskih oraščića

Priprema:

  1. Nasjeckajte piletinu, češnjak i čili papričicu.
  2. U woku na ulju popržite češnjak i čili papričicu te dodajte piletinu i pržite uz miješanje. Dodajte nasjeckanu papriku, popržite i ulijte malo vode. Kuhajte 15ak minuta i dodajte sojin umak, nasjeckani mladi luk i indijske oraščiće te kuhajte još nekoliko minuta.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.