gastro postao
Neodoljivi okusi oraščića i piletina donose najslasnija jela
Složite si kombinaciju za čistu peticu i uživajte u laganoj večeri. Indijski oraščić podrijetlom je iz Brazila, ali uzgaja se i u drugim tropskim područjima. Indijski oraščić zapravo nije orašasti plod nego sjemenka ploda indijskog oraha - cashew jabuke. Koristi se za razne svrhe, od umaka do kolača
Sastojci:
- 500g pilećih prsa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 češnja češnjaka
- čili papričica
- crvena paprika
- žlica sojina umaka
- 2 mlada luka
- 200g indijskih oraščića
Priprema:
- Nasjeckajte piletinu, češnjak i čili papričicu.
- U woku na ulju popržite češnjak i čili papričicu te dodajte piletinu i pržite uz miješanje. Dodajte nasjeckanu papriku, popržite i ulijte malo vode. Kuhajte 15ak minuta i dodajte sojin umak, nasjeckani mladi luk i indijske oraščiće te kuhajte još nekoliko minuta.