20. rujna 2016.

Super jednostavan biskvit kolač s breskvama

biskvit s breskvama
'Tajna' teškog biskvita je u tome da smjesi dodaš pjenasto umućeni maslac ili margarin foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan kolač koji će vas osvojiti već kod čitanja recepta.

Sezona ljetnog voća polako se primiče svome kraju pa je upravo ovo vrijeme ono najbolje za iskoristiti posljednje plodove. Sočne i slatke breskve odlično se slažu s bademastim biskvitom. Pomiješajte sve sastojke pa ih bacite u kalup i bez ikakve brige pustite da se kolač ispeče. Neka kuhinja zamiriše pečenim breskvama dok vi navaljujete na svoj super jednostavan kolač.

Sastojci:

  • 3 zrele breskve
  • 1 šalica šećera
  • ½ žličice muškatnog oraščića
  • 1 jaje
  • 6 žlica omekšalog maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • ½ šalice mlijeka
  • 1 limun
  • 1 šalica brašna
  • ½ šalice bademovog brašna ili mljevenih badema 
  • 1 žličica praška za pecivo

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Breskve nasjeckajte pa ih začinite muškatnim oraščićem i vanilin šećerom.
  3. Pomiješajte maslac i šećer u posudi pa dodajte jaja, mlijeko, sok pola limuna i pomiješajte.
  4. Pomiješajte suhe sastojke pa ih kombinirajte s mokrima.
  5. Smjesu prebacite u kalup koji ste namastili maslacem.
  6. Po vrhu pospite sjeckanim breskvama. Pecite oko 45 minuta.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.