24. travnja 2016.

Top osam slastica s rabarbarom

rabarbara-jagoda
foto: Tihana Topčić
gastro postao gastro.24sata.hr
Kisele stabljike rabarbare osobito cijene Francuzi, koji od nje pripremaju pire i druge slastice. Jestive su crvenkaste stabljike, a listovi sadrže toksične tvari.

Rabarbara se upotrebljava za pripremu peciva, salata, juha, umaka, riže na mlijeku ili mliječnog griza, pita, kompota, džemova pa čak i za proizvodnju vina. Ukusna je u pikantim umacima od svinjetine, janjetine, patke ili masnije ribe kao što je skuša. Sitno narezana rabarbara odlična je za nadjev za savijače, a posebice u kombinaciji s bananama ili svježim jagodama.

Odlično se slaže s čokoladom, a domaćim koktelima daje egzotičan okus.

Mousse od bijele čokolade s želeom od rabarbare | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Isprobajte rabarbaru u ovim receptima:

Pita od rabarbare i jagoda

Cheesecake s rabarbarom

Mousse od bijele čokolade s želeom od rabarbare

Minitartovi s rabarbarom

Karamel od jagoda i rabarbare

Mini crumble s rabarbarom

Pita od jagode i rabarbare

Kolač s narančom i rabarbarom

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Iva Jugović
    vanillaiva@gmail.com 13:52 25. Travanj 2016.

    Rabarbaru ja nisam vidjela kod nas. Gdje je ima za kupiti?