Špajza 03. ožujka 2016.

Pohane bukovače na varaždinski!

Bukovače
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Pohano je divno, bilo unutra meso, luk, ili udanašnjem slučaju - gljive!

Za ovu sasvim jednostavnu deliciju trebat ćete protegnuti noge do šume, posjetiti susjeda koji bukovače uzgaja u podrumu, ili jednostavno u trgovini kupiti paketić ovih svevremenskih gljiva i baciti se na posao pohanja. Iako neki stručnjaci ne preporučuju gljive sitnijoj djeci, nalazimo da će bukovače u šlafroku biti savršen zalogaj za cijelu obitelj!

Sastojci:

  • Bukovače 500g
  • 4 cijela jaja
  • Brašno glatko 250g
  • Krušne mrvice 250 g
  • Ulje
  • Sol
Bukovače | Author: Promo foto: Promo

Priprema:

1. Odvojiti bukovače i jednu po jednu panirati, prvo u brašno, zatim u razmućena jaja (domaća i posoljena) te u krušne mrvice koje ste po mogućnosti dobili od domaćeg kruha
2. Pohati u zagrijanoj tavi s "dubokim" uljem cca 7 minuta 
3. Ocijediti u salveti i samo malo posoliti 
4. Servirati uz domaći tartar umak ili tzatziki 
5. Prilog po želji 

Kalničke šume i Tonimir breg idealna su destinacija za branje ovog fantastičnog obroka, u što smo se uvjerili u Đurinoj Hiži u Varaždinskim toplicama gdje smo i dobili recept. Naravno, bile su udruštvu jelenjeg gulaša, srnećih ćevapa i steaka odstajalog 50 dana, ali o tome više jednom drugom prilikom. Uglavnom, za svaku preporuku!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Gablec Beg
    colin 19:37 03. Ožujak 2016.

    Članak me uvjerio da što prije posjetiti Đurinu Hižu. Svaka čast bukovačama no pao sam na zadnji odlomak u kojem se govori o jelenjem gulašu, srnećim čevapima i steakovima ležanim 50 dana :)