Za ovu sasvim jednostavnu deliciju trebat ćete protegnuti noge do šume, posjetiti susjeda koji bukovače uzgaja u podrumu, ili jednostavno u trgovini kupiti paketić ovih svevremenskih gljiva i baciti se na posao pohanja. Iako neki stručnjaci ne preporučuju gljive sitnijoj djeci, nalazimo da će bukovače u šlafroku biti savršen zalogaj za cijelu obitelj!
Sastojci:
- Bukovače 500g
- 4 cijela jaja
- Brašno glatko 250g
- Krušne mrvice 250 g
- Ulje
- Sol
Priprema:
1. Odvojiti bukovače i jednu po jednu panirati, prvo u brašno, zatim u razmućena jaja (domaća i posoljena) te u krušne mrvice koje ste po mogućnosti dobili od domaćeg kruha
2. Pohati u zagrijanoj tavi s "dubokim" uljem cca 7 minuta
3. Ocijediti u salveti i samo malo posoliti
4. Servirati uz domaći tartar umak ili tzatziki
5. Prilog po želji
Kalničke šume i Tonimir breg idealna su destinacija za branje ovog fantastičnog obroka, u što smo se uvjerili u Đurinoj Hiži u Varaždinskim toplicama gdje smo i dobili recept. Naravno, bile su udruštvu jelenjeg gulaša, srnećih ćevapa i steaka odstajalog 50 dana, ali o tome više jednom drugom prilikom. Uglavnom, za svaku preporuku!