Recepti 22. lipnja 2019.

Tortilja pizze: Jer danas je dan za zabavu!

Tortilja pizza
foto: Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Popularne tortilje je jednostavno napraviti, a sasvim uspješno zamjenjuju kruh i pizza tijesta

Kao baza za pripremu burrita, tacosa i drugih jela, odlično se sljubljuju sa širokim spektrom namirnica. Možete ih puniti piletinom, povrćem, grahom i čime poželite, a da savršeno funkcioniraju kao lažna pizza otkrili smo tek nedavno. Ako ste u gužvi kupite tortilje u dućanu, a ukoliko želite domaće predlažemo sljedeći recept.

 

pizza Možda vas zanima... Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti Recepti

 

Pizza Možda vas zanima... Top 10 najčešćih pogrešaka pri spravljanju pizze Špajza

 

Za 12 tortilja koristite 450g glatkog brašna i 1 žlicu soli, kojima ćete dodati 85g maslaca kako biste dobili smjesu sličnu krušnim mrvicama. Umiješajte 225 ml vruće vode i mijesite dok ne dobijete glatko kompaktno tijesto. 

 

Možda vas zanima... Franko's, Zagreb: Ovu pizzu fakat moraš probati! Recenzije

 

Nadjenite ih čime god poželite, a za najfiniju tortilja pizzu namažite umakom od rajčice, obilno pospite sirom i "pobacajte" sastojke koje poželite, tortilja pizzu zapecite na 200 stupnjeva oko deset minuta i uživajte vruću. Vjerujte nam da ćete rijeđe mijesiti pizzu nakon pojednostavljene verzije tortilja pizze. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.