23. veljače 2016.

Kako spriječiti pucanje torte tijekom pečenja?

Torta
gastro postao gastro.24sata.hr
Zašto biskviti pucaju i kako spasiti napuknute torte - otkrit će vam ovaj članak!

Koliko nam se samo puta dogodilo da pečemo tortu, veselimo se kao mala djeca, kad ono - popucani biskvit. Popuniti pukotine ne možemo, ali možemo razmrviti biskvit i pripremiti bombice, ili popularne cake-popse. Nesretno pucanje, sudeći po legendarnoj Mary Berry, događa se kod previsoke temperature u pećnici, ili ako je biskvit na krivoj razini pećnice. 

U pretoploj pećnici, vrh biskvita ispeče se puno prije nego sredina, zbog čega i dolazi do pucanja. Poduzmite sljedeće korake kako vam sav trud ne bi propao:

1. Uvjerite se da je pećnica na željenoj temperaturi, poželjno je da koristite i termometar.

2. Obavezno koristite adekvatan kalup za pečenje, nikako premalen.

3. Iskusni slastičari savjetuju da napunite jednu posudu s vodom i stavite u pećnicu kako bi se biskvit pekao ujednačeno.

4. Nikako ne otvarajte pećnicu tijekom pečenja.

Ako vam ni s ovim savjetima ne uspije, sjetite se da uvijek možete napraviti kuglice, bombice, trufflice i ostale minijaturne poslastice.

Tajnu savršenog biskvita koji će vam baš uvijek uspjeti - saznajte ovdje, a video sa savjetima ne propustite ovdje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.