Koliko nam se samo puta dogodilo da pečemo tortu, veselimo se kao mala djeca, kad ono - popucani biskvit. Popuniti pukotine ne možemo, ali možemo razmrviti biskvit i pripremiti bombice, ili popularne cake-popse. Nesretno pucanje, sudeći po legendarnoj Mary Berry, događa se kod previsoke temperature u pećnici, ili ako je biskvit na krivoj razini pećnice.
U pretoploj pećnici, vrh biskvita ispeče se puno prije nego sredina, zbog čega i dolazi do pucanja. Poduzmite sljedeće korake kako vam sav trud ne bi propao:
1. Uvjerite se da je pećnica na željenoj temperaturi, poželjno je da koristite i termometar.
2. Obavezno koristite adekvatan kalup za pečenje, nikako premalen.
3. Iskusni slastičari savjetuju da napunite jednu posudu s vodom i stavite u pećnicu kako bi se biskvit pekao ujednačeno.
4. Nikako ne otvarajte pećnicu tijekom pečenja.
Ako vam ni s ovim savjetima ne uspije, sjetite se da uvijek možete napraviti kuglice, bombice, trufflice i ostale minijaturne poslastice.
Tajnu savršenog biskvita koji će vam baš uvijek uspjeti - saznajte ovdje, a video sa savjetima ne propustite ovdje.