Fina kombinacija tamne čokolade i badema savršeno se spaja u ovom jednostavnom receptu za (bezglutenske) brownieje. Budući da u kolaču koristim dosta tamne čokolade, dodala sam samo jedan vanilin šećer, no ti slobodno dodaj još šećera po ukusu.
... i ne zaboravi ohlađene brownieje posuti šećerom u prahu!
Mnoštvo recepata za ukusna bezglutenska jela čeka te i na blogu La Vie Shobaine. Baci oko!
Sastojci:
- 200 g tamne čokolade
- 70 g maslaca
- Prstohvat soli
- 4 jaja
- 100 g badema
- 100 ml Earl Gray čaja
- 1 vanilin šećer
- 100 g bezglutenskog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
Postupak:
- Otopi tamnu čokoladu s maslacem pa joj dodaj prstohvat soli.
- Bademe stavi u sjeckalicu ili blender, te samelji.
- Skuhaj Earl Gray čaj pa ostavi sa strane.
- U posudi izmiješaj jaja te vanilin šećer. Lagano umiješaj otopljenu tamnu čokoladu i čaj.
- U smjesu dodaj mljevene bademe, bezglutensko brašno te prašak za pecivo pa dobro izmiješaj.
- Ulij u namašćenu posudu za pečenje i peci 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Kada se kolač malo ohladi, nareži ga na kocke, pospi šećerom u prahu i posluži.