Pomiješate sve sastojke, zgužvate kore i umočite ih u smjesu. Ništa lakše, zar ne? Plus jako malo suđa se zaprlja i jako je ukusno. Ako volite burek i njegovu light varijantu, ovaj recept će vam se definitivno svidjeti.
Preporučila sam ga svojim kolegicama, koje su zaposlene majke i ostale su oduševljene. Jednom tjedno ovaj se recept nalazi na njihovom stolu. Probajte ga i vi!
Još Oljinih recepata potražite na Instagram profilu Olja's Kitchen.
Sastojci:
- 500 g gotovih kora za savijače
- 500 g posnog sira
- 180 g tekućeg jogurta
- 100 g svježeg krem sira
- 200 g vrhnja
- 4 kom jaja
- 70 g maslaca
- 1,5 dcl mlijeka
- 1 dcl mineralne vode
- 4 žlice ulja
- 1 žličica soli
Postupak pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- U posudu dodajte posni sir, jogurt, vrhnje, svježi krem sir, sol i jaja, te promiješajte cijelu smjesu.
- Maslac otopite u mlijeku i dodajte u smjesu sa sirom. Zatim dodajte i mineralnu. Smjesa treba biti rijetka.
- Nauljite tepsiju i položite jednu koru preko cijele tepsije. Drugu koru ostavite sa strane za prekrivanje cijele pite.
- Ostale kore uzimajte jednu po jednu, zgužvajte svaku i umočite u smjesu od sira. Slažite ih u tepsiju jednu do druge dok ne ispunite cijelu tepsiju.
- Tepsiju prekrijte s korom koja vam je ostala i prelijte ju s uljem.
- Stavite ju peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva cca 40 minuta. Ovisno o jačini pećnice. Kora mora dobiti zlatno žutu boju.
- Kada je pita gotova, možete ju preliti mješavinom vrhnja i jogurta.
U slast!