Kolumne 7874 prikaza 13. prosinca 2018.

Brza pita od sira - nikad jednostavnija i slasnija

Olja's Kitchen
Između pravljenja blagdanskih kolačića trebamo nešto konkretno i pojesti. Ovo je savršen obrok za dobivanje energije rano ujutro. Osim toga jako je jednostavan za napraviti.

Pomiješate sve sastojke, zgužvate kore i umočite ih u smjesu. Ništa lakše,  zar ne? Plus jako malo suđa se zaprlja i jako je ukusno. Ako volite burek i njegovu light varijantu, ovaj recept će vam se definitivno svidjeti.

Preporučila sam ga svojim kolegicama, koje su zaposlene majke i ostale su oduševljene. Jednom tjedno ovaj se recept nalazi na njihovom stolu. Probajte ga i vi!

 

Možda vas zanima... Pizza u novom, zdravijem, ali i slasnijem ruhu - zbilja je moguće! Kolumne

 

Još Oljinih recepata potražite na Instagram profilu Olja's Kitchen.

 

Možda vas zanima... Pužići s makom i cimetom po bakinom receptu Kolumne

 

 | Author: Olja's Kitchen Olja's Kitchen

Sastojci:

  • 500 g gotovih kora za savijače
  • 500 g posnog sira
  • 180 g tekućeg jogurta
  • 100 g svježeg krem sira
  • 200 g vrhnja
  • 4 kom jaja
  • 70 g maslaca
  • 1,5 dcl mlijeka
  • 1 dcl mineralne vode
  • 4 žlice ulja
  • 1 žličica soli

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. U posudu dodajte posni sir, jogurt, vrhnje, svježi krem sir, sol i jaja, te promiješajte cijelu smjesu.
  3. Maslac otopite u mlijeku i dodajte u smjesu sa sirom. Zatim dodajte i mineralnu. Smjesa treba biti rijetka.
  4. Nauljite tepsiju i položite jednu koru preko cijele tepsije. Drugu koru ostavite sa strane za prekrivanje cijele pite.
  5. Ostale kore uzimajte jednu po jednu, zgužvajte svaku i umočite u smjesu od sira. Slažite ih u tepsiju jednu do druge dok ne ispunite cijelu tepsiju.
  6. Tepsiju prekrijte s korom koja vam je ostala i prelijte ju s uljem.
  7. Stavite ju peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva cca 40 minuta. Ovisno o jačini pećnice. Kora mora dobiti zlatno žutu boju.
  8. Kada je pita gotova, možete ju preliti mješavinom vrhnja i jogurta.

U slast!

 | Author: Olja's Kitchen Olja's Kitchen  | Author: Olja's Kitchen Olja's Kitchen  | Author: Olja's Kitchen Olja's Kitchen  | Author: Olja's Kitchen Olja's Kitchen  | Author: Olja's Kitchen Olja's Kitchen  | Author: Olja's Kitchen Olja's Kitchen

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.