Ovo je čokoladna torta koju sigurno nećeš raditi samo jednom. Za nju ti je potrebno svega 10 minuta, jedna zdjela i par sastojaka. Ne znam hoćete li ju više obožavati jesti toplu sa sladoledom ili ju skroz ohladiti i poslužiti samo posipanu šećerom prahu.
Nikolinu možeš pratiti na blogu Nikolina's Kitchen i Instagram profilu.
Čokoladna torta
Sastojci:
- 250 g maslaca
- 200 g šećera (najbolje u prahu)
- 200 g tamne čokolade za kuhanje
- 100 g mliječne čokolade
- 5 jaja
- 2 žlice krušnih mrvica
- malo maslaca ili margarina za premazati kalup
- žlica mrvica za posipati kalup
- šećer u prahu za dekoraciju
Postupak:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
- Na pari ili laganoj vatri otopiti maslac, čokoladu i šećer.
- Kada se sve lijepo otopilo i sjedinilo maknite s vatre i dodajte jedno po jedno jaje dobro miješajući s pjenjačom između.
- Na kraju umiješati još dvije žlice krušnih mrvica.
- Kalup premazati maslacem (dno i stranice) i posipati krušnim mrvicama (također dno i stranice). Istresti smjesu u kalup i stavite peći nekih 30 minuta.
- Ostavite ju par minuta da se malo ohladi, odvojite od kalupa i posipajte šećerom u prahu.
- Kolač s kojim nećete pogriješiti! Idealan kada se gosti najave u zadnji čas, a želite se s nečim zasladiti.