Kolumne 11912 prikaza 18. ožujka 2019.

Čokoladna torta - ona koju sigurno nećete raditi samo jednom

Nikolina's Kitchen
"Mala, brza, lagana, a puna čokolade. Može li bolje?", bilo je prvo pitanje naše nove kolumnistice Nikolina kada nam je poslala svoj prvi recept za genijalnu čokoladnu tortu.

Torta koju sigurno nećete raditi samo jednom.

Za nju vam je potrebno svega 10 minuta vašeg vremena, jedna zdjela i par sastojaka. Ne znam hoćete li ju više obožavati jesti toplu sa sladoledom ili ju skroz ohladiti i poslužiti samo posipanu šećerom prahu.

Našu novu kolumnisticu Nikolinu možete pratiti na blogu Nikolina's Kitchen i Instagram profilu.

 

 | Author: Nikolina's Kitchen Nikolina's Kitchen

Trebat će vam:

  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera (najbolje u prahu)
  • 200 g tamne čokolade za kuhanje
  • 100 g mliječne čokolade
  • 5 jaja
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • malo maslaca ili margarina za premazati kalup
  • žlica mrvica za posipati kalup
  • šećer u prahu za dekoraciju

Postupak pripreme:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Na pari ili laganoj vatri otopiti maslac, čokoladu i šećer.
  3. Kada se sve lijepo otopilo i sjedinilo maknite s vatre i dodajte jedno po jedno jaje dobro miješajući s pjenjačom između.
  4. Na kraju umiješati još dvije žlice krušnih mrvica.
  5. Kalup premazati maslacem (dno i stranice) i posipati krušnim mrvicama (također dno i stranice). Istresti smjesu u kalup i stavite peći nekih 30 minuta.
  6. Ostavite ju par minuta da se malo ohladi, odvojite od kalupa i posipajte šećerom u prahu.
  7. Kolač s kojim nećete pogriješiti! Idealan kada se gosti najave u zadnji čas, a želite se s nečim zasladiti.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.