gastro postao
Gulaš se rijetko odbija, i nema stvari koja tako dobro grije, a nije komplicirana za pripremu. Naša blogerica Ingrid Periša ima danas jedan totalno drukčiji pristup ovom omiljenom jelu - gulaš iz pećnice!
Kada kuhate za puno ljudi morate smisliti, što ćete kuhati - da budu izdašne količine, i da se ne umorite previše.
Kako sam imala veću obitelj na ručku za rođendan i puno male djece, odlučila sam se za gulaš, ali ne bilo kakav, već gulaš iz pećnice.
Što je još zanimljivije - svi sastojci idu po pola kile. Ako želite povećati količine samo povećavajte gramažu... Dakle, u mom slučaju to je bilo 80 dkg...
GULAŠ SVE PO POLA KILE
Sastojci:
- svinjska mast za prženje
- sjeckanog luka - pola kile
- narezane svinjetine od buta - pola kile
- mljevenog mesa - pola kile
- narezane junetine - pola kile
- suhog mesa (stavila sam hamburger) - pola kile
- crvene paprike narezane na kockice - pola kile
- sol
- papar
- kajenski papar
- mljevena crvena paprika
- 800 ml pasirane rajčice
Priprema:
- U velikom loncu zagrijati mast i popržiti luk, dodati meso (bilo bi dobro da se prži odvojeno).
- Popržiti.
- Mesu dodati crvenu papriku.
- Pećnicu uključiti na 180 stupnjeva.
- Meso začiniti i zaliti pasiranom rajčicom.
- Pustiti da zavrije.
- Premjestiti u vatrostalnu posudu, poklopiti i staviti u pećnicu na 2 sata.
- Ako želite na kraju dodajte kiselo vrhnje.
- Kao prilog koristila sam palentu i kus-kus.
Nije bilo nezadovoljnih, uživajte!
Ingrid možete pratiti i na njezinom blogu Prekratak dan i Facebook stranici.